Lyssna

Hemvård (hemtjänst)

Hemvården ger stöd, service och vård dygnet runt till den person som har ett behov av detta och som vill bo kvar hemma. Målet är att de personer som vill ska kunna bo i sitt hem så länge man själv önskar.

051028 promenad GöteneFörstora bilden

Hemvård

Hemvården tar fasta på det som personen i fråga klarar själv och kompletterar med de olika insatser som behövs. Insatserna kan variera från enklare hushållssysslor till omfattande personlig omvårdnad med stora sjukvårdsinsatser. Den enskildes behov är avgörande för rätten till insatser.

Vårt mål

Vårt mål är att du ska känna dig väl bemött, trygg och nöjd samt ha ett inflytande över det stöd och den hjälp du får av oss.

Värdighetsgarantier

I hemtjänsten har vi värdighetsgarantier. Värdighetsgarantierna ska göra det tydligt för dig vad du kan förvänta dig av oss. De ska ge dig ökade möjligheter till inflytande, trygghet, stöd som anhörig och information. Läs mer om värdighetsgarantierna.

Ansökan

Du ansöker om hemtjänst hos biståndshandläggaren i ditt hemtjänstområde, kontaktuppgifter finns längst ned på sidan. Biståndshandläggare fattar beslut på uppdrag av socialnämnden.

Om du inte är nöjd med ditt beslut har du rätt att överklaga. Vid behov kan biståndshandläggare hjälpa till med en överklagan.

Personal

Personalen stöttar dig i att vara så aktiv och självständig som möjligt i vardagen, där du gör det du kan. För att öka tryggheten för dig har personalen en tjänstelegitimation som de bär synligt.

I hemtjänsten arbetar både män och kvinnor och vi verkar för mångfald, vilket innebär att vi har personal som kommer från olika länder.

Fast omsorgskontakt

När du får hemtjänst erbjuds du en fast omsorgskontakt. Det är en person i personalgruppen som har ett särskilt ansvar för dig och fungerar som en länk mellan dig och personalgruppen men också till dina närstående om du vill.

Genomförandeplan

Du och din fasta omsorgskontakt hjälps åt att planera hur och när din hjälp ska utföras. Det ni kommer överens om skrivs ned i en så kallad genomförandeplan. Om du önskar kan även dina närstående eller god man medverka.

Tystnadsplikt

All personal som arbetar inom äldreomsorgen har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte får berätta för någon annan om sådant som rör dig och ditt privatliv.

Hemvården är organiserad i tre områden

Våra hemvårdsgrupper är organiserade i tre olika områden: Götene hemvård västra, norra, centrum och Lundsbrunnn samt Hällekis och Källby. Personen som får hemvård placeras in i den hemvårdsgrupp som ansvarar för området som personen bor inom.

Hemsjukvård

Hemsjukvården ingår ofta som en del av hemvården, men det finns också möjligheter att få enbart hemsjukvård i form av exempelvis medicindelning, omläggningar eller injektioner. Den verksamheten riktar sig till långvarigt sjuka som inte har möjlighet att ta sig till en vårdmottagning.

Avgifter i hemvården

I hemvården betalar du en omvårdnadsavgift.

Praktiskt information

Här kan du ta del av praktisk information för dig som har hemvård (hemtjänst).

Kontakt

Vill du veta mer kan du vända dig till enhetschefen i ditt hemvårdsområde:

Götene hemvård - västra området och Lundsbrunn

Magdalena Mashkovska, enhetschef
Telefon: 0511-38 68 52
E-post: magdalena.mashkovska@gotene.se

Götene hemvård - norra området och centrum:

Evalotth Moberg, enhetschef
Telefon: 0511-38 61 26
E-post: evalotth.moberg@gotene.se

Hällekis hemvård:

Sofie Bäckström, enhetschef
Telefon: 0511-38 66 60
E-post: sofie.backstrom@gotene.se

Källby hemvård:

Ebba Nyborg
Telefon: 0511-38 65 62
E-post: ebba.nyborg@gotene.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!