Etablera och investera

Företag som etablerar sig här kommer till en kommun med ett strategiskt logistiskt läge, ett gott företagsklimat och en lång historia av framgångsrikt företagande.

Karta över Götenes strategiska läge i Sverige. Klicka på bilden för att förstora.

Götenes strategiska läge i Sverige. Klicka på bilden för att förstora.

Strategiskt läge

Götene kommun har ett strategiskt läge vid Europas tredje största insjö, Vänern. Samtidigt byggs E20 på sträckan Göteborg-Örebro ut, vilket förstärker Götenes strategiska läge vid skärningspunkten E20 och riksväg 44.

Väg 2761 mellan Götene och Timmersdala är en viktig väg för den tunga trafiken samt för att binda ihop Götenes och Skövdes arbetsmarknader.

Näringslivet i Götene kommun

I Götene och dess grannkommuner finns av tradition ett starkt livsmedelskluster. Det finns flera representanter inom hela livsmedelskedjan med allt från stora råvaruproducenter inom jordbruket till företag inom förädling.

Tillverkningsindustrin sysselsätter 57 procent av alla som arbetar inom kommunen. Detta att jämföra med riket där tillverkningsindustrin sysselsätter 22 procent. Det gör Götene trea bland kommunerna i Sverige avseende andel sysselsatta i branschen (2017).

Är du intresserad av att etablera din verksamhet i Götene kommun?

Kontakta Emelie Thim, näringslivsstrateg i Götene kommun.
Telefon: 0511-38 60 09
E-post: emelie.thim@gotene.se

Är du intresserad av att etablera din verksamhet i Skaraborg?

Business Region Skaraborg erbjuder fri, skräddarsydd och konfidentiell service till företag som söker bästa platsen för etablering i någon av regionens kommuner. Uppdraget är att stärka det investeringsfrämjande arbetet och attrahera nya verksamheter och kompetenser. Verksamheten är ett samarbete mellan Skaraborgs 15 kommuner.

Hemsida: businessregionskaraborg.se (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lediga lokaler och tomter

En förutsättning för att du ska kunna starta företag eller etablera dig i Götene kommun är ofta en lokal eller mark. Du hittar mer information under rubrikerna Lediga lokaler och tomter för företag.

Taxor och avgifter

Vatten och avlopp, renhållning och fjärrvärme

Det kommunala bolaget Götene vatten och värme sköter vatten- och avlopp, renhållning och fjärrvärme i kommunen. För aktuella avgifter och taxor se deras hemsida: www.gotenevatten.se (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Elnät

Elnätet i kommunen ägs av Götene elförening. Aktuella avgifter och taxor hittar du på deras hemsida: www.gelf.se (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bredband

Information om bredband hittar du här.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!