Lyssna

Starta ditt företag

Glad kvinna som leder tre vita hästar.

Om du går i tankar om att starta ett företag kan många frågor dyka upp längs vägen. Här kan du läsa om var du kan hitta råd och stöd på din nyföretagarresa.

Nyföretagarcentrum

När du är i tankarna att starta upp ditt företag rekomenderar vi dig att kontakta Nyföretagarcentrum Skaraborg. Där får du kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning. Rådgivarna är experter på företagande och efter rådgivning är du väl förberedd för livet som egen företagare.

Skapa en checklista

På verksamt.se kan du skapa en checklista med allt du ska tänka på och hur du kan gå tillväga. När du gjort det är det dags att skrida till verket genom ett antal steg.

Gör din checklista på verksamt.se

Tillstånd

För att starta och driva ett företag behöver du inte kontakta kommunen. Men om du däremot kommer att ägna dig åt verksamhet som kräver särskilda tillstånd måste du anmäla det till kommunen. Det gäller till exempel restaurang, tobak- och alkholförsäljning och hantering av brandfarligt eller giftigt material.

Läs mer om tillstånd

Andra aktörer som kan hjälpa dig på resan

ALMI

Almi kan hjälpa till hela vägen från idé till lönsamt företag. Målgrupper är innovatörer, nya företag och etablerade företag. Läs mer på Almis hemsida.

Science Park Skövde

Affärscoacherna på Science Park Skövde har erfarenhet av att utvärdera och utveckla affärsidéer. De möter, hjälper och utvecklar dig och din idé för att skapa ett framgångsrikt och växande företag. Självklart är ett möte här både konfidentiellt och kostnadsfritt. Läs mer om Science Park Skövde.

Verksamt.se

Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet. Läs mer på verksamt.se

Start av Kooperativ

För att starta ett företag i kooperativ form tar du kontakt med Coompanion. Läs mer på Companions hemsida.

Lokala nätverk

Det finns flera nätverk och kontaktytor i kommunen för dig som företagare. Läs mer om kommunens nätverk.

Skatteverket

Skatteverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar till företagare om skatter, avgifter och annat som är bra behöver veta. Läs mer på skatteverkets hemsida.

Finansiering

Götene kommun hjälper inte till med finansiering av enskilda privata företag. Men det finns andra parter som gör det.

ALMI

Om du behöver få hjälp att utveckla din idé, starta företag eller till utveckling av ditt företag kan ALMI tillsammans med banken eller någon annan finansiär hjälpa till med kapital. Efter att ha bedömt din idé eller ditt företags möjligheter anpassas lånen efter de behov som finns. Läs mer om ALMIS lån

Länsstyrelsen

Hos Länsstyrelsen kan du söka ekonomiskt stöd, till exempel företagsstöd, och projektmedel. Läs mer om Länsstyrelsens ekonomiska stöd

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen kan i vissa fall ge finansiellt stöd vid start av eget företag. Läs mer om Arbetsförmedlingen och starta eget

Västra Götalandsregionen

VG Regionen erbjuder stöd som riktar sig till företag i syfte att medfinansiera insatser som leder till nyinvesteringar, globalisering, ökad sysselsättning eller produktion. De erbjuder bland annat konsultcheckar, FoU-kort och såddfinansiering. Läs mer om Västra götalandsregionens stöd

Driva företag som studerande

Vill du starta företag under studenttiden? Här listar vi offentliga aktörer som kan hjälpa dig att ta steget!

Råd och stöd för studerande

Drivhuset

Drivhuset vänder sig till dig som är student för att hjälpa dig att driva projekt, starta företag och utveckla idéer under din studietad. Läs mer om Drivhuset.

Ung företagssamhet

Ung Företagsamhet utvecklar grundskole- och gymnasieelevers kreativitet och företagsamhet, exempelvis genom att de startar och driver egna företag. Läs mer om Ung företagsamhet.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!