Lyssna

Teknik för seniorer 

Teknik för seniorer var vårt tidigare projektnamn som numera heter "Kaffe med surf". Syftet är densamma att skapa ökad delaktighet i dagens digitala samhälle för seniorer.

Fyra seniorer lär sig hantera läsplattor med en instruktör.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Läs mer om aktuellt projekt Kaffe med surf.

Teknik för seniorer är ett Folkhälsoprojekt  samverkan sker mellan Götene äldreomsorg, studieförbunden ABF och Vuxenskolan.

Syftet med projektet är att få seniorer mer delaktiga i dagens digitala samhälle och genom kunskap öppna tillgängligheten för detta.

Intresse för ny teknik hos seniorer i Lundsbrunn och Hangelösa

Genom projektet ”Teknik för seniorer” har intresse väckts för den nya tekniken bland seniorerna i Lundsbunn och Hangelösa. Först en informationskväll i oktober och därefter anmälan till ”prova på” fem gånger ”Ipad steg för steg”.

Läs mer om teknikintresset hos seniorer i Lundsbrunn och Hangelösa.

Tidigare cirklar

Fortsatta medel till projektet 2017, fler cirklar startas.

Läs om nya cirklar 2017

Läs om cirkel nr 2

Läs om cirkel nr 3

Folkhälsoprojekt

"Teknik för äldre" är ett Folkhälsoprojekt samverkan sker mellan Götene äldreomsorg, studieförbunden ABF och Vuxenskolan. Ett flertal pensionärsorganisationer finns också med som stöd i ansökan och vid cirklarna.

Nedan lite bilder och information från träffarna, skrivet av Barbro Hallberg frivilligsamordnare.

Engagerade seniorer som lär sig fotografera med ipad.

Engagerade seniorer som lär sig fotografera med iPad

Seniorer tar en fikapaus.

Fikapaus

Frivilligsamordnare Barbro Hallberg berättar - Jag fick många mail förra onsdagen då de lärde sig om e-post. Nu på onsdag är det sista träffen i denna första cirkel, nu har gruppen lärt sig grunderna och ett intresse har väckts för ”Ny Teknik” vilket var målet med projektet.

Vill man lära mer finns cirklar i Studieförbundens ordinära utbud.

Panoramabild av seniorer med läsplattor runt ett avlångt bord.

Samuel Lager som här har tagit en första panoramabild på cirkeldeltagarna och mailat till mig (Barbro Hallberg)

Avslutning

Den 1 juni var det avslutning på första cirkeln i iPad steg för steg som har hållits på Götene Träffpunkt inom Folkhälsoprojektet ”Teknik för seniorer”.

Andreas Tordby från studieförbundet ABF har varit ledare

Det var ett mycket glatt gäng som bjöds på kaffe och kärleksmums som avslutning. Kenneth Dalbris som arbetar på Träffpunkten har också deltagit i cirkeln och berättar att det varit ett härligt gäng. Gruppen har träffats fem gånger och Andreas Tordby från studieförbundet ABF har varit ledaren.

Nöjda deltagare

Efter avslutad cirkel fick deltagarna svara på ett utvärderingsformulär om projektet ”Teknik för seniorer” om information inför cirkelstart, kring kursinnehåll, genomförande, lokal, ledare kursen och svaren gav toppbetyg, förutom några saker om lokalen vilka vi skall försöka förbättra innan nästa cirkelstart som planeras till andra delen av augusti. På utvärderingen kunde lämnas egna synpunkter och här är några av dem En mycket rolig och intressant kurs - Jättebra! , Jag är helnöjd med kursen, Mycket bra ledare.

Nya cirklar i höst

Som ni förstår är vi i arbetsgruppen mycket glada för detta gensvar och känner glädje inför höstens planering av nya cirklar.

Seniorer hanterar läsplattor.

Nöjda deltagare på avlutningsdagen

Kontakt

Barbro Hallberg, frivilligsamordnare och projektledare
Telefon: 0511-38 62 36
E-post: barbro.hallberg@gotene.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!