Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Det är "poppis" bland seniorerna att surfa!

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Förra årets lyckade projekt, Teknik för seniorer med studiecirklar i ”Ipad steg för steg” har fått medel från Folkhälsorådet för en fortsättning 2017. Det stora intresset verkar inte ”sina” så nu blir det nya cirklar. 

Förra året genomförde projektet totalt fem studiecirklar och två informationsträffar i samverkan med Götene kommun, studieförbunden ABF och Vuxenskolan med stöd från PRO och SPF. Intresset har varit enormt stort och många har köat för att få en plats, därför är det fantastiskt roligt att Folkhälsorådet fortsätter att stödja detta projekt ett år till. Målet med projektet är att: Få seniorer mer delaktiga i dagens digitala samhälle och genom kunskap öppna tillgängligheten för detta.

Flera nya cirklar

En informationsträff om ny teknik kommer att hållas i Hällekis Träffpunkt måndag 6 mars. Den första cirkeln startar måndag 13 mars på Träffpunkten. Det är åtta seniorer i gruppen, ledare är John Johansson från Vuxenskolan. Ytterligare en cirkel kommer att starta i Hällekis inom snar framtid.

Fortsättning

En fortsättningskurs kommer att starta via ABF i år. Anders Tordby kommer att leda denna. Det finns även en önskan om fler fortsättningskurser. Läs mer om Teknik för seniorer

Stort intresse från andra kommuner på Idébytardagen i Skövde!

Den 15 mars var några seniorer tillsammans med ledare för projektet i Skövde på Idébytardagen och informerade om projektet.

Skaraborgs kommunalförbund

Idébytardagen arrangeras vartannat år av Skaraborgs kommunalförbund och är en inspirationsdag för personal som arbetar inom äldreomsorg i Skaraborg. I år kom c:a 500 besökare och många var intresserade av Götenes projekt och kom fram till deras monter.

Lola och Hans delade med sig av sina erfarenheter

Seniorerna Lola Hulth och Hans Bertilsson stod tillsammans med ledare från projektetet och gav information till besökarna. Lola och Hans har själv deltagit i studiecirklarna och är idag flitiga användare av internet. De hade fullt upp hela dagen med alla intresserade.

Lola Hulth och Hans Bertilsson på Idébytardagen på Arena i Skövde

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!