Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Intresse för ny teknik bland seniorer i Lundsbrunn och Hangelösa

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Nöjda kursdeltagare

Genom projektet ”Teknik för seniorer” har intresse väcks för den nya tekniken bland seniorerna i Lundsbunn och Hangelösa. Först en informationskväll i oktober och därefter anmälan till ”prova på” fem gånger ”Ipad steg för steg”.

Modellen är den samma som tidigare i projektet och intresset har visat sig stort både vid Lundsbrunns Träffpunkt och Hangelösa Träffpunkt. Ledare har varit Robin Toller Hovler via Studieförbundet Vuxenskolan och arbetsmaterialet är det samma som vid de tidigare cirklarna ”Alla kan surfa”.

Nöjda kursdeltagare

Den 20 november var det avslutning på denna första cirkel och då bjöds gruppen bestående av tio seniorer på gofika. Gruppen har haft trevligt och lärt lagom/mycket nytt, från utvärderingen kunde läsas att det varit bra och mycket bra, lite ”pratigt” och kanske lite för många kursdeltagare. Det stämmer att gruppen varit lite för stor, vilket kom sig av intresse från två Träffpunkter, en viktig synpunkt som vi tar med inför kommande planering av cirklar.

Nya cirklar planeras

Redan nu finns intresse att starta ännu en nybörjargrupp i Lundsbrunn till våren inom projektet och några av deltagarna i denna cirkel har gjort en intresseanmälan till Vuxenskolan för en plats i en fortsättningscirkel.

”Götenebygdens seniorer surfar vidare” och fler cirklar planeras kunna genomföras till våren, dels i Lundsbrunn och därefter skall information ske i Källby.

Läs mer om "Teknik för seniorer"

Kontaktperson:

Barbro Hallberg, frivilligsamordnare
Telefon: 0511-38 62 36
E-post: barbro.hallberg@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!