Lyssna

Var kommer maten ifrån?

I våra upphandlingar ställs höga krav på djurskydd och hållbar produktion. Vår strävan är att i möjligaste mån köpa svenska råvaror och från lokala livsmedelsproducenter

Våra leverantörer av livsmedel är:

  • Potatis - Grönsakshuset i Skövde
  • Färsk frukt och bär och färska grönsaker - Grönsakshuset i Skövde
  • Grossist - Martin & Servera
  • Färskt bröd - Mössebergsbagaren i Falköping
  • Kött, fågel, fisk och chark- Svensk Cater
  • Färsk fisk - Bröderna Hansson och Feldts fisk i Göteborg
  • Färska ägg - Ulfstorps säteri utanför Vara via Svensk Cater

Följande nyckeltal är från 2022:

  • inköpta livsmedel 26 686 254 kronor
  • ekologiskt % i inköpsvärde: 19,58%
  • ekologiskt % i vikt: 29,65%
  • % utanför avtal: 5,72 %
  • svenska ekologiska % i inköpsvärde: 13,85%
  • svenskt kött: 99,12%
  • svensk fågel 99,24%, oberedd fågel: 99,97%
  • Co2E, koldioxidekvivalenter, per kilo livsmedel: 1,6
  • Ursprungsland sverige 73,41%
  • Mejerivaror från sverige 95,94%
  • Ägg från Sverige 100%
  • Ost från sverige 69,11%
Förstora bilden

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!