Lyssna

Avsnitt 5 - Ångest

I det femte avsnittet berättar Caroline Gustafsson, psykiatrisjuksköterska, om ångest. Malin Lund, boendestödjare, medverkar även i avsnittet där hon berättar om sin arbetsuppgift och hur hon är närvarande för den som lider av ångest.

Caroline Gustafsson (vänster) och Malin Lund (höger) håller i en presentation.Förstora bilden

(Från vänster) Caroline Gustafsson och Malin Lund. Klicka för att förstora bilden.

Serie om psykisk ohälsa

I videoklippen nedan kan ni ta del av trailer för avsnitt fem samt det fullständiga avsnittet: Ångest.

Trailer

Avsnitt 5 - Ångest

I femte avsnittet av vår videoserie om psykisk ohälsa kommer Caroline Gustafsson, psykiatrisjuksköterska tillbaka där hon berättar om ångest – vad är ångest, exempel på ångestsymtom och hur du söker hjälp. Malin Lund har som boendestöjare arbetsuppgifter som innefattar att finnas närvarande för den som lider av ångest, stötta och hjälpa i olika situationer.

Den som avgör om man lider av ångest är personen själv

Nästan alla människor drabbas av ångest någon gång i sitt liv. Det är lätt att anta att ångest är mänskligt och något som inte behöver vara ett problem. Men om man upplever att ens ångest börjar påverka vardagen så pass mycket att det blir ett hinder tycker Caroline Gustafsson att det kan vara läge att söka vård.

Alla människor lider av ångest, men en person som verkligen lider av ångest har ett känsligare system. Ångest är inte ett problem förrän personen själv upplever att det är ett problem - då är det dags att söka vård ", säger Caroline Gustafsson.

Boendestödjare - en hjälpande hand

I samarbete med Caroline Gustafsson och biståndshandläggare hjälper och stöttar Malin Lund personer som bor hemma eller i stödboende. Hon hjälper ibland personer som lider av ångest - detta kan göras på olika sätt.

Vår stöttning som boendestödjare kan vara allt från att hjälpa till att stötta vid handling och gå på promenader till att vara delaktig i motiverande samtal och förse personen med mediciner. Vi ser helt enkelt till att personen får hjälp med det som de behöver!", Säger Malin Lund.

Kontakt

Caroline Gustafsson, psykiatrisjuksköterska
Telefon: 0511-38 63 02
E-post: caroline.gustafsson@gotene.se

Linda Kjellgren, anhörigsamordnare
Telefon: 0511-38 62 74
E-post: linda.kjellgren@gotene.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!