Lyssna

Avsnitt 1 - Anhörigstöd

I första avsnittet av vår videoserie om psykisk ohälsa talar Eva Lundell om det anhörigstöd som finns i Götene kommun. Eva är tidigare anhörigsamordnare i Götene kommun och initiativtagare till videoserien. I avsnittet presenteras hur du kan få hjälp om du har någon i din närhet som är i behov av ditt stöd för att klara sin vardag.

Kvinna med vit tröja, glasögon och grått hår står bredvid en palmväxt med färgglada tavlor i bakgrunden. Förstora bilden

Eva Lundell, anhörigsamordnare i Götene kommun. Klicka för att förstora bilden.

Serie om Psykisk ohälsa

I videoklippet nedan kan ni ta del av trailern till serien samt seriens första avsnitt: anhörigstöd.

Trailer

Avsnitt 1 - Anhörigstöd

Hösten 2020 gick vår anhörigsamordnare Eva Lundell en utbildning som handlade om anhörigstöd till personer med psykisk ohälsa. Därefter fick hon idén om att skapa en videoserie på ämnet! Det första avsnittet publicerades onsdag den 27 oktober.

När jag skulle göra mitt examensarbete ingick det i uppgiften att göra någonting som var till nytta för en kommun. Då frågade jag min arbetsgivare om det var möjligt att göra filminspelningar på olika teman utifrån psykisk ohälsa", säger Eva Lundell.

Anhörighetsstöd

Götene kommuns anhörigstöd finns till för dig som på något sätt påverkas långvarigt i din vardag och i dina rutiner av att du har någon i din närhet som drabbats av sjukdom, funktionsvariation eller missbruk. Du avgör själv om anhörigstöd rör dig. Men råd och stöd, helst så tidigt som möjligt har visat sig ha stor betydelse vad gäller hälsa och välbefinnande.

Anhörigstöd är kostnadsfritt. Det är ett medmänskligt stöd som inte journalförs och vi har tystnadsplikt.

Kontakt

Linda Kjellgren, anhörigsamordnare
Telefon: 0511-38 62 74
E-post: linda.kjellgren@gotene.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!