Lyssna

Avsnitt 3 - Ensamhet

Det tredje avsnittet i vår videoserie om psykisk ohälsa kommer att vara uppdelad i två delar där båda berör samma tema: ensamhet. Medverkande i detta avsnitt är Jytte Rixman Svantesson, sektorschef kultur och fritid och Barbro Hallberg, frivilligsamordnare inom äldreomsorgen.

Jytte Rixman Svantesson (vänster) och Barbro Hallberg (höger) håller i en presentation.Förstora bilden

(Från vänster) Jytte Rixman Svantesson och Barbro Hallberg. Klicka för att förstora bilden.

Serie om psykisk ohälsa

I videoklippen nedan kan ni ta del av trailer för avsnitt tre samt det fullständiga avsnittet: ensamhet.

Trailer

Avsnitt 3 - Ensamhet

Ensamhet bland unga

I den första delen av avsnittet kommer Jytte tillsammans med sina två medarbetare beröra ensamhet bland unga. Där berättare de om hur de jobbar främjande för att motverka ungas ensamhet.

Hur mycket du trivs med att vara ensam beror på hur du är som person, det är väldigt olika. Men ensamhet kan också bli ett problem om du själv inte har valt att vara ensam. Genom våra aktiviteter på fritid ungdom arbetar vi aktivt för att erbjuda alla ungdomar en trygg och rolig plats att umgås", säger Jytte Rixman Svantesson.

Ensamhet bland äldre

I den andra delen av avsnittet kommer Barbro beröra hur frivilligverksamheten arbetar för att minska känslan av ensamhet bland äldre. En gäst är med och berättar om hur det är att jobba som volontär inom Väntjänsten i Götene kommun, ett stöd för äldre och ofrivilligt ensamma.

För en del äldre kan ensamhet kännas tomt och svårt. Det kan handla om att man mist sina nära och kära och blir då utsatt för ofrivillig ensamhet eller att man mist vissa av sina egna förmågor; så som hörsel, syn eller rörelseförmåga. Frivilligverksamheten tjänster vill göra det lätt för äldre att finna nya vänner, ha någon att umgås och prata med", säger Barbro Hallberg.

Kontakt

Åsa Eklund, sektorschef kultur och fritid
Telefon: 0511-38 60 61
E-post: asa.eklund@gotene.se

Barbro Hallberg, frivilligsamordnare äldreomsorg
Telefon: 0511-38 62 36
E-post: barbro.hallberg@gotene.se

LInda Kjellgren, anhörigsamordnare
Telefon: 0511-38 62 74
E-post: linda.kjellgren@gotene.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!