Lyssna

Feriepraktik

Feriepraktik kan du söka som är född 2007 eller 2008 och är skriven i Götene kommun. Feriepraktik är ett arbete som sker i kommunens förvaltningar eller i en av föreningarna i kommunen. Tänk på att restriktioner och anpassningar kan tillkomma med kort varsel under ansökningsprocessen samt sommaren. Vi reserverar oss för snabba ändringar, åtgärder eller avbrott under Feriepraktiken 2024.

Händer som planterar en blomma i en rabatt.Förstora bilden

Klicka för att förstora bilden.

Ansökan till feriepraktik 2024 har stängt!

Sista ansökningsdag var 31 mars. Välkommen med din ansökan 2025.
Tänk på att många söker period 1, försök sprida ut dina ansökningar på fler perioder.

Information om feriepraktik 2024

Nedan finns all viktig information för dig som tänkt ansöka om feriepraktik 2024.

Arbetsområden

Exempel på arbetsuppgifter för Feriepraktik är i första hand i kommunens förvaltningar eller i en av föreningarna i kommunen.

Exempel på arbetsområden

 • Park/Vaktmästeri: Fastighetsskötsel och trädgårdsskötsel.
 • Park-Gata: Uppgifter blir ogräsrensning, parkunderhållning, skötsel av utemiljöer som lekplatser mm.
 • Idrottsföreningar: Arbete i kommunens olika föreningar. SIL IF ansvara för Utsiktstornet på Kinnekulle som är ett välbesökt turistmål under sommaren. Arbetsuppgifter är att öppna tornet för besökare ta betalt för inträdet, samt sköta kiosken. Man är alltid två som arbetar och det är ingen kontanthantering då kunderna betalar med swish eller betalkort. Du behöver kunna ta dig hit på egenhand då det inte finns någon bussförbindelse till Utsiktstornet.
 • Lundsbrunns golfbana: Underhåll av golfbanan och andra byggnader i området.
 • Lundsbrunns Klubbhus: Underhåll av klubbhus, golfbilar och driving range. Kan även förekomma arbetsuppgifter inne och utanför serveringen.
 • Kost och kök: Tillsammans med kökspersonal förbereder man och tillagar mat till kommunens verksamheter.
 • Äldreomsorgen: Önskemål är att du som söker är intresserad av att arbeta inom vård/omsorg. Uppgifter kan komma att vara, dagliga promenader med brukare, hjälpa till vid frukost, middag med dukning, servering av mat, plocka bort disk, och torka av borden. Läsa tidningen för vårdtagarna, lättare aktiviteter som att spela Fia med Knuff, frågesport, lösa korsord tillsammans. Hjälpa till med att fylla på med material i avdelningarnas förråd.
 • Förskolan: Önskemål är att du som söker är intresserad av att arbeta med barn. På Förskolan kommer man få vara tillsammans med barnen, hjälpa dem vid t ex. måltider, påklädning, inne-och utelek.
 • Fritids: Delta i de aktiviteter som ordnas, hålla ordning på material, visa engagemang och positivitet. Verksamheten bedrivs både ute och inne.
 • Lokalvård: Arbetsuppgifter kan vara väldigt olika och se olika ut, till exempel att moppa golv och trappor, dammsuga, svabba golv, torka av ytor och städ av toaletter.

OBS: Andra verksamheter och arbetsplatser kan dyka upp som alternativ för feriepraktik med kort varsel.

Du kan göra upp till nio val

När du ansöker om plats kan du göra upp till nio val i prioriterad ordning. Systemet försöker i första hand matchar dig mot en arbetsplats inom något av de arbetsområden som du har valt samt den arbetsperiod du önskat. Ju fler arbetsområden och perioder du väljer desto större är chansen att du får något av dina val.

Perioder

Feriearbetet kommer att ske under tre veckor där man arbetar 90 timmar totalt. Dessa tre veckor infaller i huvudsak under en period:

 • Period 1: Vecka 25-27 ( 17 juni -5 juli )
 • Period 2: Vecka 28-30 ( 8 juli - 26 juli )
 • Period 3: Vecka 31-33 ( 29 juli - 16 aug )

OBS! Andra perioder kan tillkomma på olika arbetsplatser.

Arbetstid

Arbetstiden är 6 timmar per dag.

Lön

Lönen är 72 kronor per timme.

Ansökan

Ansökningstiden är 1-31 mars. Du ansöker till feriepraktik 2024 längst upp på denna sida.

När din ansökan är registrerad får du tillbaka ett svarsmail till din angivna e-post att ansökan är mottagen. Du får besked om plats så fort det går efter sista ansökningsdag. De som inte fått något erbjudande om feriearbete blir automatiskt reserver.

Kontakt kommer mestadels att ske via mail, men viss information kan även komma via SMS. Vi ber dig därför hålla koll på både din mejl och telefon.

Vi reserverar oss för snabba ändringar, åtgärder eller avbrott under feriepraktiken 2024.

Tidsrapportering

E-tjänsten för feriepraktikens tidsrapportering hittar du på Götene kommuns hemsida.

Skicka bara in tidrapporten en gång, efter att du jobbat klart hela din period.

Instruktion för tidsrapportering via e-tjänsten. Pdf, 552.3 kB.

Informationstillfälle inför feriearbete

Informationsträffen kommer att ske efter att man tackat "ja" till sin plats och kommer att vara obligatorisk att gå på. Om man inte deltar på ett utav de två tillfällen som ges kommer man automatiskt att bli av med sin feriepraktikplats.

På informationsträffen kommer du: skriva på ditt anställningsavtal, få hjälp med att skicka in blanketten till polisen för belastningsutdrag samt bli informerad om tidsrapportering, lön samt information om utbetalning av lön och om jämkning. Det kommer även finnas tid för frågor.

Informationsträffar 2024

Plats: Liljestensskolans caféteria. Skolgatan 4, 533 31 Götene.

Välj ett av tillfällena nedan att delta på:

 • 21 maj 17-19.30
 • 22 maj 17-19.30

Att göra inför feriepraktik 2024

Registrera bankkonto för utbetalning av lön

Du registrerar bankonto för utbetalning av lön på Swedbanks hemsida. Inloggning görs med eller utan e-legitimation. Du kan även besöka närmaste Swedbank- eller Sparbankskontor där de hjälper dig med registrering av kontonumret.

Meddela kontonunmmer senast fem bankdagar före löneutbetalningsdagen

Meddelande om vilket kontonummer du vill få din lön insatt på ska lämnas till Swedbank eller Sparbank senast fem bankdagar före löneutbetalningsdagen.

För att kontoanslutningen ska fungera måste du vara ägare av kontot eller minst medkontohavare. Om kontot du anmäler inte är i ditt namn och du är osäker på om du är medkontohavare så kontrollerar du detta genom att kontakta din bank.

Om inget kontonummer registreras skickas lönen på en kontantavi

Om du glömmer eller inte hinner meddela banken ditt kontonummer kommer du att få lönen på en kontantavi skickad till din hemadress alternativt till ett konto som kan finnas registrerat hos Swedbanken eller Sparbank sedan tidigare. Kontantavin löser du in på närmaste Swedbank- eller Sparbankskontor. Vid inlösen meddelar du det kontonummer du vill att lönen ska sättas in på i fortsättningen.

Information till dig som tjänar mindre än 24 238 kr under 2024

Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag hittar du på Skatteverkets hemsida.

Skicka efter utdrag från belastningsregistret

Kom ihåg att skicka efter ett registerutdrag från Polisen direkt efter att du fått tilldelat din ferepraktikplats. Detta brev ska uppvisas vid informationsträffen.

Om du inte har uppvisat register innan din feriepraktik startar så får du inte lov att starta din praktik. Du måste då vänta tills att du fått ditt register och visat upp den för en samordnare innan du får börja jobba.

Kontakt

Har du frågor och funderingar - kika först in på vår sida för frågor och svar om feriepraktik. Där finns svar på de vanligaste frågorna. Annars är du välkommen att kontakta oss via e-postadressen nedan:

E-post: feriepraktik@gotene.se

Relaterade sidor