Alternativ Feriepraktik i Götene kommun 2020

Feriepraktik kan du söka som är född 2003 eller 2004 och är skriven i Götene kommun. Feriepraktik är ett arbete som sker i kommunens förvaltningar eller i en av föreningarna i kommunen. För 2020 ställs nu all ordinarie feriepraktik in på grund av coronapandemin. Istället erbjuder vi Alternativ Feriepraktik 2020!

Kommunen ställer in all ordinarie feriepraktik

Kommunen följer utvecklingen av coronapandemin samt Arbetsmiljöverket och Sveriges kommuner och regioners restriktioner. Minderåriga ska inte arbeta i yrken där de kan utsättas för smitta i riskklass 3, där covid-19 ingår, och ska därmed inte arbeta i människonära yrken. Götene kommun har därför nu ställt in all ordinarie feriepraktik. Alla ungdomar som sökt feriepraktik för 2020 har blivit informerade om detta.

Här kan du läsa mer om Arbetsmiljöverkets information om smittrisker kopplade till corona ur arbetsmiljöperspektiv (öppnas i nytt fönster).länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ansökan öppen 20-31maj.

 • Idrottsföreningar
 • Park/Vaktmästeri: Naturvård, Arbetslag, Bilvård.
 • Naturvård: Vill du förbättra för naturen i Hällekis? Det kan du göra genom att i sommar hjälpa till att ta bort växten Jättebalsamin. Det är en växt som inte hör hemma i vår natur men som har brett ut sig i och runt samhället. Du får tillsammans med andra först lära dig om växten, sen rensa bort växten i och kring Hällekis. Du får också vara med och planera samt dokumentera arbetet. Arbetet bedrivs utomhus.
 • Arbetslag Götene: Arbete på området kring Västerby. Konstgräsvallen, Västerby IP, Skateparken, Utegymmet, Elljusspåret.
 • Bilvård: Tvätt utvändigt av kommunens bilar, samt städ invändigt. Andra liknande arbetsuppgifter kan förekomma.
 • Kultur/Turism: Sommarensemble" -Kultur- Dans/Drama: Vill du vara med och sprida glädje i sommar? Sök då till sommarensemblen som kommer att turnerar runt i kommunen med teater, dans och musik. Detta är ett sommarjobb för dig som vill spela teater, ett instrument, sjunga och dansa.
 • Kultur/Turism: Bibliotekets bokleverans: Välkommen att arbeta med bibliotekets Boken-kommer verksamhet. Vi behöver hjälp med att dela ut bokpåsar i Götene. Arbetet innebär att på tisdagar och torsdagar packa och gå ut med bokpåsar till personer som bor i Götene samhälle.
 • Lokalvård: Städa och rusta upp Fornbyn i Götene. Hembygdsföreningens lokaler. Födel om man har intresse av historia.
 • Digitala Kommunutvecklare: Gillar du utmaningar och ser möjligheter då skall du söka till Unga Kommunutvecklare. Inspiration, delaktighet, kunskap och skapande. Mycket kommer ske digitalt.

Information inför 2020

 • Arbetstiden är 6 timmar per dag.
 • Ersättningen är 61 kronor i timmen.

Ansökningstiden har gått ut. Välkommen med din ansökan 2021!

För mer information kontakta

Jasmin Julardzija, enhetschef arbetsmarknadsenheten
Telefon: 0511-38 68 31
E-post: jasmin.julardzija@gotene.se

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Relaterade sidor