Lyssna

Feriepraktik i Götene kommun 2023

Feriepraktik kan du söka som är född 2006 eller 2007 och är skriven i Götene kommun. Feriepraktik är ett arbete som sker i kommunens förvaltningar eller i en av föreningarna i kommunen. Tänk på att restriktioner och anpassningar kan tillkomma med kort varsel under ansökningsprocessen samt sommaren. Vi reserverar oss för snabba ändringar, åtgärder eller avbrott under Feriepraktiken 2023. 

Händer som planterar en blomma i en rabatt.Förstora bilden

Klicka för att förstora bilden.

Ansökan är öppen 1-31 mars 2023

Vi reserverar oss för snabba ändringar, åtgärder eller avbrott under Feriepraktiken 2023.

Exempel på arbetsuppgifter för Feriepraktik är i första hand i kommunens förvaltningar eller i en av föreningarna i kommunen. Exempel på arbetsområden är:

 • Park/Vaktmästeri: Fastighetsskötsel och trädgårdsskötsel.
 • Park- Gata: Uppgifter blir ogräsrensning, parkunderhållning, skötsel av utemiljöer som lekplatser mm.
 • Lundsbrunns golfbana: Underhåll av golfbanan och andra byggnader i området.
 • Lundsbrunns Klubbhus: Underhåll av klubbhus, golfbilar och driving range. Kan även förekomma arbetsuppgifter inne och utanför serveringen.
 • Naturvård: Vill du förbättra naturen i Hällekis. Det kan du göra genom att i sommar hjälpa till att ta bort växten Jättebalsamin. Det är en växt som inte hör hemma i vår natur men som har brett ut sig i samhället. Du får tillsammans med andra först lära dig om växten, sen rensa bort växten i områden kring Hällekis. Du får också vara med och planera samt dokumentera arbetet. Arbetet bedrivs utomhus.
 • Socialt företag: Arbete på Nils-Tolsgårdens Kooperativ i Götene. Arbetet innefattar trädgårdsarbete och odling.
 • Kost/kök: Tillsammans med kökspersonal förbereder man och tillagar mat till kommunens verksamheter.
 • Äldreomsorgen: Önskemål är att du som söker är intresserad av att arbeta inom vård/omsorg. Uppgifter kan komma att vara, dagliga promenader med brukare, hjälpa till vid frukost, middag med dukning, servering av mat, plocka bort disk, och torka av borden. Läsa tidningen för vårdtagarna, lättare aktiviteter som att spela Fia med Knuff, frågesport, lösa korsord tillsammans. Hjälpa till med att fylla på med material i avdelningarnas förråd.
 • Förskolan: Önskemål är att du som söker är intresserad av att arbeta med barn. På Förskolan kommer man få vara tillsammans med barnen, hjälpa dem vid t ex. måltider, påklädning, inne-och utelek.
 • Fritids: Delta i de aktiviteter som ordnas, hålla ordning på material, visa engagemang och positivitet. Verksamheten bedrivs både ute och inne.
 • Tvätteriet: Vår nya kommunala verksamhet för cirkulationskläder. Här får du vara med och hämta, lämna kläder. Trycka logga, etiketter. Verksamheten är belägen vid Brandstation i Götene.
 • Lokalvård: Arbetsuppgifter kan vara väldigt olika och se olika ut, till exempel att moppa golv och trappor, dammsuga, svabba golv, torka av ytor och städ av toaletter.
 • Övrigt: Olika verksamheter, arbetsplatser kan dyka upp med kort varsel.

Information om feriearbete

Perioder

Feriearbetet kommer att ske under 3 veckor där man arbetar 90 timmar totalt. Dessa tre veckor infaller i huvudsak under en period:

 • Period 1: Vecka 24-26
 • Period 2: Vecka 27-29
 • Period 3: Vecka 30-32

OBS! Andra perioder kan tillkomma på olika arbetsplatser.

Arbetstid

Arbetstiden är 6 timmar per dag.

Lön

Lönen är 68 kr/timmen.

Ansökan

Ansökningstiden är 1 mars till den 31 mars.

Ansökan är stängd, välkommen igen 2024.

Så här går ansökningsprocessen till

När din ansökan är registrerad får du tillbaka ett svarsmail att ansökan är mottagen. Du får besked om plats så fort det går efter sista ansökningsdag. De som inte fått något erbjudande om feriearbete blir automatiskt reserver.

Kontakt kommer mestadels att ske via mail men viss info kan även komma via SMS. Vi ber dig därför hålla koll på din mejl.

Kom ihåg att ta ut ett utdrag ur belastningsregistret. Skicka efter ett registerutdrag från Polisen

Du kan göra upp till nio val

När du ansöker om plats kan du göra upp till nio val i prioriterad ordning. Ju fler val du väljer, desto större är chansen att du får en plats.

Informationstillfälle inför feriearbete

Nytt för sommaren 2023 är att det kommer vara två tillfällen för informationsträff!

Informationsträffen kommer att ske efter att man tackat "ja" till sin plast och kommer att vara obligatorisk att gå på. Om man inte kommer på ett utav de två tillfällen som ges så kommer man automatiskt att bli av med sin plats.

Datum för informationsträffar

Det räcker att man kommer på ett av datumen:

 • Måndag den 29 maj klockan 17.30-18.30
 • Tisdag den 30 maj klockan 17.30-18.30

Meddela det konto som du vill ha din lön insatt på från Götene kommun

Det gör du genom att gå in på www.swedbank.se/kontoregister, inloggning görs med eller utan e-legitimation. Du kan även besöka närmaste Swedbank-/Sparbankskontor där de hjälper dig med registrering av kontonumret.

Meddela kontonunmmer senast fem bankdagar före löneutbetalningsdagen

Meddelande om vilket kontonummer du vill få din lön insatt på ska lämnas till Swedbank/Sparbank senast fem bankdagar före löneutbetalningsdagen. För att kontoanslutningen ska fungera måste du vara ägare av kontot eller minst medkontohavare. Om kontot du anmäler inte är i ditt namn och du är osäker på om du är medkontohavare, kontrollerar du det genom att kontakta din bank.

Om inget kontonummer registreras skickas lönen på en kontantavi

Om du glömmer eller inte hinner meddela banken ditt kontonummer kommer du att få lönen på en kontantavi skickad till din hemadress alternativt till ett konto som kan finnas registrerat hos Swedbank-/sparbank sedan tidigare. Kontantavin löser du in på närmaste Swedbank/sparbankskontor. Vid inlösen meddelar du det kontonummer du vill att lönen ska sättas in på i fortsättningen.

Information till dig som tjänar mindre än 22 208 kr under 2023

Intyg för utbetalning av lön utan skatteavdrag hittar du HÄR! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tidsrapportering

E-tjänst för tidsrapportering finns HÄR! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skicka bara in tidrapporten en gång, efter att du jobbat klart hela din period.

Instruktion för tidsrapportering Pdf, 552.3 kB.

För mer information kontakta

Anneli Larsson, arbetsmarknadsenheten
E-post: anneli.larsson@gotene.se

Erica Nilsson, arbetsmarknadsenheten
E-post: erica.nilsson@gotene.se

Jasmin Julardzija, enhetschef arbetsmarknadsenheten
E-post: jasmin.julardzija@gotene.se

Relaterade sidor