Lyssna

Trygghetsboenden

I Götene kommun finns fyra trygghetsboenden, ett vardera i Källby, Lundsbrunn, Hällekis och Götene tätort.

Lägenheterna i ett trygghetsboende är helt eller delvis tillgänglighets­anpassade. Till varje boende finns också en mötesplats knuten för gemensamma träffar och aktiviteter. Dessa Träffpunkter drivs av Götene kommun, även personer som inte bor på trygghetsboendena är välkomna att delta i deras verksamhet.

Trygghetsboende - en vanlig lägenhet med möjlighet till gemenskap

Till skillnad från ett äldreboende har ett trygghetsboende ingen egen personal utan liknar mer ett vanligt lägenhetsboende. Det görs heller ingen behovsbedömning för att få hyra en trygghetslägenhet men du ska ha uppnått en viss ålder.

Trygghetslägenheterna som sådana är i övrigt som vilka hyreslägenheter som helst. Din lägenhet är din. Du sköter själv ditt eget hushåll och dina egna måltider men kan också ta med dig och äta din lunch tillsammans med andra på träffpunkten, så länge det inte är aktiviteter i lokalen.

Du deltar i övrigt i gemenskapen precis hur lite eller hur mycket som du själv önskar. Valet är helt och håller ditt. Du som har behov av hemtjänst ansöker om detta hos kommunen.

Hur söker jag en trygghetslägenhet?

För att få hyra en trygghetslägenhet i Källby, Lundsbrunn och Hällekis ska minst en person i hushållet ha fyllt 65 år. Motsvarande åldersgräns i Götene är 70 år.

Lägenheterna hyrs ut som hyresrätter eller kooperativa hyresrätter och har några olika ägare och förvaltare men samtliga hyrs ut genom GöteneBostäders bostadkö.

Välkommen att kontakta GöteneBostäder för att få mer information om lägenheterna och närmiljön.

Broschyr Trygghetsboenden Pdf, 559.8 kB.

Kontakt

Telefon: 0511-38 62 08
E-post: kundservice@gotenebostader.se

Till Götenebostäders hemsida (nytt fönster) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!