Lyssna

Vklass - lärplattformen

Vklass är en lärplattform för kommunikation och information mellan vårdnadshavare och förskola, fritidshem samt grundskola.

Vklass logotypFörstora bilden

Inloggning till Vklass

Logga in i Vklass

Vårdnadshavare loggar in med e-legitimation.

Information om e-legitimation.

Om Vklass

I lärplattformen Vklass får du som vårdnadshavare en överblick över ditt barns studier i skolan och/eller aktiviteter runt ditt barn i förskolan.

I Vklass kan du som är vårdnadshavare kommunicera med lärare och annan personal på skolan. Du kan se ditt barns lektioner och närvaron på dessa samt mycket mer.

Vklass är också platsen där du lämnar in dina uppdaterade tider för fritidshemmet och förskolan.

Hur loggar jag in?

Elev och personal

Som elev eller personal får du automatiskt tillgång till Vklass. Det är samma inlogg och användarnamn som du har när du loggar in på skolans datorer. Om du glömt lösenord eller användarnamn tar du kontakt med IT-ansvarig på din skola.

Vårdnadshavare

Vklass finns både som hemsida (vklass.se) och som app. Appen hittar du både i Appstore och Googleplay. Sedan loggar du in med BankID/Freja eID.

Logga in i Vklass

Manualer och filmer

Manualer och filmer på svenska och andra språk finns på Vklass. Där kan du även få svar på vanliga frågor. Du kan dessutom använda supportfunktionen i appen Vklass. Den hittar du genom att klicka på frågetecknet uppe i högra hörnet i appen.

Manualer och filmer för Vklass

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!