E-böcker och E-ljudböcker

En e-bok är en digital bok. Du läser texten i en dator, smartphone, surfplatta eller läsplatta. En e-ljudbok lyssnar du på i dator, smarttelefon eller surfplatta.

Det här behöver du för att komma igång:

  • Bibliotekskort och pinkod

Ny gemensam portal för E-böcker

Vi har en ny gemensam e-boksportal för Bibliotek Västra Skaraborg. Klicka på länken ”Låna e-böcker”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Inloggningen är densamma som tidigare med lånekortsnummer och PIN-kod.

Nytt är att du i Biblio-appen ska välja ”Bibliotek Västra Skaraborg” som ditt bibliotek istället för ”Kultur i Väst”. Gäller för dig som har lånekort i Essunga, Vara, Skara , Grästorp, Lidköping eller Götene.

Vi ber om överseende med eventuella problem i samband med övergången. Kontakta biblioteket om det inte fungerar!

Du behöver ett Adobe-ID

Skapa ett Adobe-Id under Logga inwww.adobe.se (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster  Ditt Adobe Id behövs för att läsarprogrammet ska kunna öppna bibliotekets e-böcker. Det krävs olika läsarprogram beroende på vilken utrustning du använder. Mer information om det hittar du via länken nedan.

Låneregler

  • En e-bok får du låna i 28 dagar.
  • Du får låna två böcker under en 7-dagars period.
  • En e-bok kan du inte lämna tillbaka, när lånetiden gått ut slutar filen att fungera.
  • Du kan inte låna om en e-bok, vill du låna om boken får du göra ett nytt lån.
E-bokssidan för Bibliotek Västra Skaraborg

E-bokssidan för Bibliotek Västra Skaraborg

E-ljudböcker

En strömmande ljudbok är en ljudbok som spelas upp via internet. Du måste vara ansluten till internet när du lyssnar på boken. Ljudboksfilerna sparas inte ned till din hårddisk.

Prova gärna ljudboksappen Biblio (nytt fönster) länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönstersom är gratis. Här kan du lyssna på ljudböcker online eller offline. När du loggar in ange vilket bibliotek du tillhör i rullistan, för Götene bibliotek gäller Bibliotek Västra Skaraborg. Fyll i ditt vanliga lånekortsnummer och Pin-kod, klicka på Logga in.

För att kunna lyssna på ljudböcker direkt på hemsidan behöver din webbläsare stödja Adobe Flash. På de flesta datorer och en del surfplattor finns det stöd för detta från början. I annat fall kan du ladda ner Adobe Flash härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För att lyssna på böcker via mobil eller surfplatta behöver du ha en webbläsare som stödjer Flash. Puffin Web Browser eller Flashfox rekommenderas som du hittar i iTunes Appstore.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!