Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Hur är kommunens tillgänglighet för mig som bor i Götene kommun?

Publicerad: klockan

Götene kommun presenterar en artikelserie i fem delar för att synliggöra kommunens kvalitet. Först ut är tema Tillgänglighet.

Varje år deltar Götene kommun i en kvalitetsundersökning kallad "Kommunens kvalitet i korthet" där cirka 250 kommuner deltar. Resultatet från mätåret 2016 visar på att Götene kommuns personal är snabba på att svara på frågor per telefon och e-post, bättre än de flesta övriga kommuner som deltar i undersökningen. Personalen har ett högt värde på att svara på ett respektfullt och trevligt sätt. Kommunens medborgarkontor och bibliotek får höga betyg av de som kommer dit.

Mörkhårig kvinna som ler mot kameran.Förstora bilden

Cathrine Pettersson, samordnare vid Medborgarkontorets disk. Klicka på bilden för att förstora.

Vad beror det på? Cathrine Pettersson, samordnare vid Medborgarkontorets disk:
- Vi får ofta frågor om exempelvis barnomsorg, färdtjänst, kultur och frågor som var man kan finna Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Polisen. Medborgarkontoret har blivit ett "medborgarens kontor", där vi hjälper till att lotsa medborgaren så att de kan få den bästa samhällsservice vi kan ge. Det är trevligt att möta människor här vilket gör arbetet extra värdefullt.

Biblioteket är mycket uppskattat

Äldre kvinna som lutar huvudet i sin hand.Förstora bilden

Eva, deltagare i en läscirkel på biblioteket. Klicka för att förstora.

Biblioteket i Götene är öppet alla dagar utom söndag. På lördagar är det öppet två timmar under förmiddagen. Biblioteket har en mängd olika tjänster för att göra det enkelt att hitta en bra bok eller söka information på internet.
- Jag tycker biblioteket i Götene är kommunens främsta kulturinstitution. Servicen är bra i jämförelse med andra bibliotek som jag besöker. Det säger Eva som deltar i en läscirkel som träffas var 14:e dag.

Äldre kvinna i silhuett.Förstora bilden

Siv, deltagare i en läscirkel på biblioteket. Klicka för att förstora.

Siv, även hon deltagare i samma läscirkel, håller med.
- Biblioteket i Götene är helt enkelt en pärla med ett bra utbud. Efter att nya hyllor kom till biblioteket har ytorna här blivit luftiga och öppna. Personalen är kunniga, serviceinriktade och hjälpsamma på alla sätt. Flera av oss har även fått hjälp att öva och prova ny teknik som internet och såna här digitala paddor.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!