Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Hur är arbetslivet i Götene kommun?

Publicerad: klockan

Götene kommun presenterar en artikelserie i fem delar för att synliggöra kommunens kvalitet. Sist ut är Samhällsutveckling.

Varje år deltar Götene kommun i en kvalitetsundersökning kallad ”Kommunens kvalitet i korthet” där cirka 250 kommuner deltar. Resultatet från mätåret 2016 visade att 82% av den arbetsföra befolkningen i Götene kommun har ett arbete.

Glad man med glasögon och dunjacka.Förstora bilden

Richard Andersson, nyföretagarrådgivare i Götene. Klicka på bilden för att förstora.

- Jag har varit nyföretagarrådgivare i Götene kommun sedan hösten 2015, säger Richard Andersson. Det är viktigt för mig att vara flexibel att möta de som vill starta företag när de behöver sin rådgivning. De ska kunna veta att det alltid finns tid för ”bollplankande” och dialog. De avgör själva när det är dags att starta sitt företag och jag ska finnas som stöd när det behövs.

Götene kommun och Grästorps kommun var de två kommuner som hade högst andel förvärvsarbete i Skaraborg.

Man som sitter på ett kontor och tittar in i sin datorskärm.Förstora bilden

Gert Rahm, näringslivschef i Götene kommun. Klicka på bilden för att förstora.

Hur kommer det sig?

- Ett lokalt välmående näringsliv är en viktig förutsättning för en stark arbetsmarknad. Vi har många företag i kommunen som är ledande i sina branscher, säger Gert Rahm, näringslivschef i Götene kommun.

- Flera av de stora och stabila företagen här använder lokala företag som underleverantörer för olika uppdrag och tjänster vilket är en styrka. Götene kommun satsar även på att ge rådgivning till personer som vill starta och driva företag genom Richard Andersson, vår nyföretagarrådgivare. Vi behöver ständigt fylla på med nya företag, gärna i olika och nya branscher, avslutar Gert.

Man och kvinna sittandes. Texten: Att nå 350-400 kunder blev möjligt vilket jag knappt trodde i början. Richard har varit ett tryggt bollplank.Förstora bilden

Ulrika Brohede, företagare i Götene kommun och Richard Andersson, nyföretagarrådgivare. Klicka på bilden för att förstora.

"Så mycket mer, men så mycket bättre"

- Jag planerade för att vara en ambulerande fotvårdare som åkte till mina framtida kunder som företagare. Istället blev det ett företagande i egen salong. Det blev så mycket, men så mycket bättre. Istället för en, två kunder per dag, som jag planerat för vid företagsstarten, blev det snabbt fyra, fem kunder per dag. Att nå 350-400 kunder blev möjligt vilket jag knappt trodde i början. I framtiden vore det kul om jag kan erbjuda ett bredare utbud, säger Ulrika Brohede, företagare i Götene kommun.

Ulrika, vad har Richard betytt för dig?

- Richard har främst varit ett tryggt ”bollplank” om frågor som berör företagande för mig. Jag vet att han finns där för mig och kikar förbi när det passar.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!