Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kan jag vara trygg i Götene kommun?

Publicerad: klockan

Mörkhårig tjej som klättrar på en bergsvägg. Texten: Trygghet för mig är att våga vara som jag vill utan att någon ser ner på mig eller behandlar mig illa på något sätt.Förstora bilden

Linn, uppvuxen i Götene. Klicka på bilden för att förstora.

Götene kommun presenterar en artikelserie i fem delar för att synliggöra kommunens kvalitet. Andra delen i serien har tema Trygghet.

Vart annat år deltar Götene kommun i en medborgarundersökning. 2016 års resultat visar att upplevelsen av trygghet bland oss boende i kommunen kan förbättras. Götene kommun arbetar med att skapa förutsättningar för en trygg miljö för de som bor i eller besöker vår bygd. En trygg tillvaro ska kunna upplevas av barn, unga, vuxna och äldre.

Linn, ung tjej uppvuxen i Götene:
- Trygghet för mig är att våga vara som jag vill utan att någon ser ner på mig eller behandlar mig illa på något sätt.

Vad gör kommunen för att stärka trygghetsupplevelsen för de som bor här?

Blond kvinna som läser i en broschyr. Texten: Känslan av trygghet är viktig för alla. Därför är det viktigt att våra medborgare vet vad Götene kommun gör för att öka den känslan.Förstora bilden

Tove Wold-Bremer, folkhälsoplanerare i Götene kommun. Klicka på bilden för att förstora.

Tove Wold-Bremer, folkhälsoplanerare i Götene kommun:

- Känslan av trygghet är viktig för alla. Därför är det viktigt att våra medborgare vet vad Götene kommun gör för att öka den känslan. Ett bra exempel tycker jag är kommunens samverkan med polisen. Polisen har i dialog med medborgarna arbetat fram medborgarlöften utifrån vad som är viktigast för att de ska känna sig trygga och säkra.

Äldre man. Texten: Kunde polisen vara mer i kommunen skulle det kanske förbättra tryggheten.Förstora bilden

Eje, boende i Götene tätort. Klicka på bilden för att förstora.

Eje, boende i Götene tätort:

- Götenebostäder har bytt till säkerhetsklassade lägenhetsdörrar i vårt bostadsområde. Det gör mig tryggare. I vårt bostadsområde är utebelysningen förbättrad och träd har gallrats ut vilket gjort omgivningen ljusare. Det har gjort att området känns säkrare. Det är också bra att det är lätt att göra en felanmälan vid kommunens Medborgarkontor om jag till exempel ser någon trasig utebelysning. Visst är det tråkigt att läsa i tidingen om de inbrott och rån som sker här. Kunde polisen vara mer i kommunen skulle det kanske förbättra tryggheten.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!