Lyssna

Krisinformation

På den här sidan lägger Götene kommun ut information i händelse av en samhällskris, en större olycka eller annan akut händelse som berör hela eller delar av kommunen.

Just nu finns ingen krisinformation. Vid frågor: Medborgarkontoret, telefon 0511-38 60 00.

Kommunens kanaler för krisinformation

Hemsidan är vår huvudsakliga kanal för att förmedla krisinformation. Krisinformation publiceras löpande på den här sidan www.gotene.se/krisinformation och visas även på hemsidans startsida.

Medborgarkontoret

Till vårt medborgarkontor kan du kan alltid vända dig om du undrar över något eller vill lämna information. Det är öppet måndag-torsdag klockan 8.00-16.30 och fredag klockan 8.00-16.00.

Telefon: 0511-38 60 00

Besöksadress:
Centrumhuset
Torggatan 4, Götene

Facebook

All krisinformation som publiceras på kommunens hemsida publiceras även automatiskt på vår Facebooksida. Om du gillar Götene kommuns Facebooksida får du våra nyheter och vår krisinformation direkt i ditt Facebookflöde.

Götene kommuns Facebooksida: www.facebook.com/gotene

Upplysningscentral

Vid en lokal samhällskris öppnar Götene kommun upp en upplysningscentral dit du kan ringa för att få eller lämna information om krisen. Telefonnumret till upplysningscentralen kommer att läggas ut på hemsidan och nås även via kommunens medborgarkontor (telefon: 0511-38 60 00).

Andra kanaler för krisinformation

Det finns flera andra kanaler för krisinformation som är bra att känna till och hålla koll på i händelse av en kris. Nedan har vi listat de tre viktigaste, vid sidan av kommunens kanaler.

Webbplatsen Krisinformation.se

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga till allmänheten före, under och efter en stor händelse eller samhällskris. Krisinformation.se drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Innehållet är framtaget genom myndighetsgemensamma arbetsgrupper inom olika områden. All information som finns på webbplatsen är bekräftad information från myndigheter och övriga ansvariga.

Hemida: www.krisinformation.se

Informationsnumret 113 13

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer som du kan ringa om du vill få information vid allvarliga olyckor och kriser i samhället.
All information som lämnas på 113 13 är verifierad information, det vill säga den är avstämd med till exempel kommunen där händelsen har ägt rum. Det kan till exempel handla om en större storm, en influensaepidemi eller en översvämning.

Till 113 13 kan du även lämna information om en händelse som du tror kan vara bra för myndigheterna att känna till.

Telefonnummer: 113 13
Hemsida: www.11313.se

Sveriges Radio P4

Sveriges Radio P4 är Sveriges beredskapskanal. P4 förser allmänheten med viktig information både i form av daglig trafikinformation och livsnödvändig information vid större samhällsstörningar som orsakas av exempelvis oväder eller olyckor. 

Frekvens Sveriges Radio P4 Skaraborg: 100,3 MHz.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!