Lyssna

Vad är RSS?

På gotene.se kan du prenumerera på de nyheter som vi lägger ut med hjälp av RSS

Vad är RSS?

RSS, Rich Site Summary (även känt som news feed eller nyhetsflöde) hämtar nyheter från webbsidor. Ofta består själva innehållet av en rubrik och lite brödtext. Den här typen av information brukar användas på bloggar och nyhetssidor.

Genom att prenumerera på ett nyhetsflöde kan man få reda på vilka de senaste nyheterna är utan att behöva besöka hemsidan.

Hur använder man RSS?

Generellt sätt så är det första man behöver en nyhetsläsare (RSS-läsare). En nyhetsläsare kan vara ett program som är installerat på din dator, eller en webbsida med stöd för RSS-läsning. På samma sätt som du använder ditt e-postprogram tar du ner nyhetsflödet med din nyhetsläsare.

De flesta e-postprogram och webbläsare kan idag hantera RSS om du har en sådan behöver du inte installera en speciell nyhetsläsare.

Hur prenumererar man på ett RSS-flöde?

På gotene.se står det under varje nyhetslista en länk som heter RSS. Om du klickar på den länken kommer du till en sida med en länkadress. Många RSS-läsare känner av att det är en RSS-länk du klickat på och öppnar sig automatiskt. 

Om den inte öppnar sig så kopierar du länkadressen och klistrar in den i din RSS-läsare så får du de senaste nyheterna direkt uppdaterade i din nyhetsläsare så fort de läggs ut.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!