Lyssna

Program, teknik och filer

Här kan du läsa mer om de program du kan behöva för att använda vår hemsida.

Ladda ner filer

För att spara en fil (exempelvis ett pdf dokument) så högerklickar (ctrl-klicka/mac) du på länken och väljer sedan "Spara mål som". Ge filen ett namn och välj var den ska sparas. Väljer du att vänsterklicka på länken kommer webbläsaren förmodligen att öppna dokumentet i ett nytt webbläsarfönster. Om du har problem med att öppna din PDF så har du troligtvis en för gammal version, läs mer nedan.

Insticksprogram

För att kunna ta del av visst innehåll på webbplatsen kan du behöva ett insticksprogram i din webbläsare. Vi rekommenderar generellt att du använder nyare programvara för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt.

Dokumenten är i formatet PDF (Portable Document Format) till vilken du behöver ha Adobe Acrobat Reader installerad på din dator. Många problem med att öppna eller skriva ut PDF-filer beror på att gamla versioner används. Programmet är gratis och kan hämtas från Adobes hemsida.

Problem med att öppna PDF-filer

Om du har Acrobat Reader installerat men ändå har problem kan det bero på att du behöver uppgradera programmet till en nyare version.

Många problem kan också lösas genom att du först sparar ner filen till din hårddisk

  1. Klicka på länken till PDF-filen med höger musknapp. På den ruta som kommer upp väljer du att klicka på "Spara mål som" ("Save link as" på engelska eller motsvarande kommando beroende på vilken webbläsare eller dator du använder).
  2. Spara filen på din hårddisk.
  3. Öppna därefter filen i Acrobat Reader.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!