Lyssna

Färg och form

Alla Götene kommuns hemsidor ska följa en viss grafisk form, det vill säga att alla delar som ingår är sammanfogade på ett visst sätt
Formen (gränssnittets uppbyggnad) innebär att formen på huvudet, menyerna och sidfoten är lika strukturerade och liknar varandra. Tanken är att det lätt skall gå att känna igen vilken som helst av kommunens hemsidor bara genom att titta på hur sidan är sammansatt.

Vi arbetar efter "PLASK" där information ska utformas så att den är

  • Partipolitiskt neutral
  • Lättillgänglig och förståelig
  • Anpassad
  • Snabb och aktuell
  • Korrekt

Så här är sidan konstruerad - färg och form

  1. Alla sidor skall ha en sidrubrik som relaterar till menyrubriken så att det är lätt att veta var man befinner sig. Sidrubriken ska följas av en ingress (Ingressen bör skrivas i en egen "textmodul"). Var noga med att namnge de olika modulerna så att det är lätt för andra skribenter att sättat sig in i siduppbyggnaden.
  2. Den översta bilden skall ligga till höger om ingressen (högerjusterad) för att underlätta läsningen vid låga skärmupplösningar och förstorningsverktyg. Bilden ska ha en bredd på 220 pixlar, det skapar en balans mellan sidrubriken och ingressen.
  3. Efter sidrubriken följer en ingress samt att varje stycke skrivs med formatet "brödtext" och får en rubrik med formatet "mellanrubrik". Mellanrubriken ska aldrig avslutats med punkt.

Du kan läsa mer om hur  gotene.se använder länkar och texter.

(Nedan finns ett exempel på hur sidan bör utformas)

Sidrubrik consec adipisicing

Bil parkerad i höstnatur
Ingress, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad . Ingress

Mellanrubrik mellanrubrik

Brödtext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. brödtext.

Utformning av startsidan

Sidan ska i första hand vara textbaserad med så får bilder som möjligt med undantag av bilden i "toppnyheten". Det är för att de olika elementen inte ska ta ut varandra och skapa ett oroligt intryck.

Bilden i toppnyheten ska ha en bredd på 220 pixlar och bör ha en bakgrund. Om det är en logga eller någon illustration så är det att föredra att en lämplig bakgrund placeras bakom objektet. Det är för att vi vill att våra sidor alltid skall kunna kännas igen så att återkommande besökaren får ett igenkännande intryck.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!