Lyssna

Rehabilitering och hjälpmedel

Om du är inskriven i kommunal hälso- och sjukvård kan du få hjälp med rehabilitering. Arbetsterapeut och sjukgymnast eller fysioterapeut bedömer behov av rehabilitering och genomför behandling, träning och hjälpmedelsutprovning. De handleder och delegerar till omvårdnadspersonal.

Arbetsterapeuten arbetar utifrån de problem som framkommer vid dagliga aktiviteter.

Sjukgymnasten eller fysioterapeuten tränar personer för att bibehålla eller återfå sina tidigare funktioner.

Om du inte är inskriven i hemsjukvård och söker arbetsterapeut, sjukgymnast eller fysioterapeut tar du kontakt med Närhälsan

Hjälpmedel

Arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut bedömer om du är i behov av något hjälpmedel. Hjälpmedel är till för att kompensera eller mildra en funktionsnedsättning. I vissa fall kan även distriktssköterska eller annan yrkeskategori förskriva hjälpmedel.

Om du vill veta mer om hjälpmedel kan du vända dig direkt till arbetsterapeut eller sjukgymnast/fysioterapeut. De gör då ofta ett hembesök för att utreda behovet. Leverans av beviljade hjälpmedel görs i samråd med dig som behöver hjälpmedlet.

Återlämning av hjälpmedel

Hjälpmedlet är ett lån och ska återlämnas när behovet upphört. Återlämning av mindre hjälpmedel som du lånat av kommunen sker genom självservice. Hjälpmedelsförrådet på Hagagatan 10 i Götene är öppet måndag-fredag klockan 7-17.

Det finns instruktioner på plats om hur du återlämnar. Vid återlämning av större hjälpmedel bokas hämtning via den som beviljat hjälpmedlet.

Du som fått hjälpmedel av Närhälsan vänder dig till en av Närhälsans rehabmottagningar. Här hittar du information om vilken rehabmottagning som är närmast dig (nytt fönster). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Arbetsterapeut

Telefon:

  • 0511-38 69 31
  • 0511-38 69 32
  • 0511-38 62 78
  • 0511-38 62 79

Sjukgymnast/fysioterapeut

Telefon:

  • 0511- 38 69 30
  • 0511-38 69 36

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!