Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Samverkan om mottagande av ensamkommande flyktingbarn

15 april 2010
Götene kommun och Lidköpings kommun samverkar om mottagande av ensamkommande flyktingbarn.
Sophia Öhvall-Lindberg från Migrationsverket besökte Götene under onsdagen 14 april för att informera om samverkansprojektet Götene och Lidköpings kommuner om mottagandet av ensamkommande flyktingbarn.

Överenskommelsen gäller för två år. Kommunerna har gemensamt beslutat att samverka i detta arbete för att tillsammans kunna göra ett mottagande med god kvalitet.

Lidköpings kommun har startat ett gruppboende med 15 platser för ensamkommande flyktingbarn. Götene kommun kommer att köpa fem platser av Lidköping. Boendet har startat sin verksamhet och håller precis nu på att skola in den nyanställda personalen.
 
Kommunernas samverkan skall regleras i ett samverkansavtal. Även Essunga kommun är intresserad av att delta i arbetet när det gäller att hitta utslussningsboende och praktikplatser. Någon överenskommelse har inte tecknats än.
 
Lidköpings kommun representerades bland annat av Jan-Erik Bengtsson, social- och arbetsmarknadsnämnden ordförande och socialchef Elisabeth Rahmberg.
Götene kommun representerades av Bo Bergsten, kommunstyrelsens ordförande, Kenth Selmosson, kommunstyrelsens 2:e vice ordförande samt Marianne Olsson sektorschef individ och familj.
 
Frågor besvaras av
Marianne Olsson
Sektorschef individ och familj
Götene kommun
Telefon: 0511-38 61 98
E-post:marianne.olsson@gotene.se

Elisabeth Ramberg
Socialchef
Lidköpings kommun
Telefon: 0510-77 04 58

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!