Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Götene kommun har bytt energi- och klimatrådgivare

Publicerad: 9 december 2011
Kommunekolog Karolina Ringdahl. klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Kommunekolog Karolina Ringdahl. klicka på bilden för att förstora.

Ny energi- och klimatrådgivare i Götene kommun är Karolina Ringdahl som tar över efter Fredrik Hedman. Karolina arbetar sedan tidigare deltid som kommunekolog och kommer nu kombinera dessa roller.
"Att arbeta med information om energi- och klimatfrågor mot kommunens invånare, företag och föreningar blir en spännande utmaning och en rolig uppgift. Området är brett och det finns ett stort intresse och en ökad medvetenhet om hur man spar både energi och pengar. För mig är det också tydligt hur arbetet går hand i hand med bland annat hållbarhet och miljöpåverkan, vilket är områden jag arbetar med som kommunekolog" säger Karolina.

Karolinas energispartips


Ett bra ställe att börja spara energi på är att byta till LED-belysning i adventsljusstaken och adventsstjärnan då dessa står på många timmar om dygnet. I centrumhuset har vi lampor i ljusstakarna som drar 0,1W i stället för 3W som de äldre gjorde.

Energiplanering i Götene och Skara kommun  


Fredrik övergår nu helt till att vara Götene och Skara kommuners interna energiplanerare och energistrateg som ska arbeta med att effektivisera kommunernas egen energianvändning. Detta är en ny roll som har möjliggjorts genom det nya statliga stödet till energieffektivisering i kommuner och landsting som flertalet av landets kommuner jobbar med.

"Det finns en hel del saker att göra för att effektivisera den kommunala organisationens energianvändning och minska dess miljöpåverkan. På köpet får man lägre energikostnader vilket gör att de flesta åtgärderna kommer att vara direkt lönsamma. Förslag på strategier för hur detta arbete ska genomföras finns nu framtaget och förhoppningsvis tar det verkligt roliga arbetet med de konkreta åtgärderna fart inom kort. Det jag kommer sakna mest med rådgivningen är direktkontakten med alla rådsökande som gett mig mycket. Samtidigt känns det ju roligt att kunna lämna ifrån sig så stimulerande arbetsuppgifter till sin efterträdare." säger Fredrik Hedman
 
De nya kontaktuppgifterna till den kostnadsfria och opartiska energi- och klimatrådgivningen:
Karolina Ringdahl
Telefon: 0511-38 63 32
E-post: karolina.ringdahl@gotene.se

Mer information om Energi- och klimatrådgivning

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!