Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Prisregn över Götene i Ung företagsamhet (UF) Skaraborgs prisutdelning!

Ung företagsamhet Skaraborg hade idag sin digitala prisutdelning där Årets grundskola, UF-kommun och vinnarna i grundskoleutmaningen Idéer som gör det möjligt korades. Dessutom delades ett antal guldstjärnor ut. Bra jobbat och stort grattis till Källby gård som vann priset för årets grundskola!

Fyra kvinnor står på en scen och håller i prisutdelningen.Förstora bilden

Juryn för grundskoleutmaningen med årskurs 5.

Prisutdelningen inleddes med vinnarna i Idéer som gör det möjligt, där eleverna i årskurs 5 i Götene fått i uppdrag av Dafgårds att ta fram ett nytt, vegetariskt mellanmål. Det är den första mer omfattande grundskoleutmaningen för UF Skaraborg och också första gången det finns en verklig mottagare.

”Det har varit så otroligt uppskattat, både hos kommunen, lärare och elever, men inte minst Dafgårds. Många företag vill verkligen bidra och göra skillnad, redan i grundskolan” säger UF Skaraborgs grundskoleansvarig Hanna Bohrén.

Vinnarna av de olika tävlingarna i Idéer som gör det möjligt, kommer tillsammans med ytterligare några grupper från alla fem skolorna i Götene få ställa ut på SM i Ung Företagsamhet 24 maj. Vinnarna av ”Dafgårdspriset” kommer också få provlaga sin rätt tillsammans med Dafgårds!

Prisutdelningen direktsändes från Skara kommun, vinnarna av Årets UF-kommun 2021.

Här presenteras vinnarna från Götene kommun:

Årets grundskola blev Källby Gård, Götene

Motivering:
Årets grundskola är en skola som vågar ta möjligheterna när de kommer. Som tillåter kreativitet i alla ämnen och verkligen jobbar som ett team. Och där eleverna i klassrummet alltid är på en upptäcktsresa! En skola som är en ständig KÄLLA till motivation och glädje.

Årets guldstjärnor

  • Sebastian Didier, grundskolelärare, Götene – när andra ser en kris ser du en möjlighet, och du har blivit en förebild för lärare i hela Sverige!
  • Leif Lagergren, skolchef och Emelie Thim, näringslivsstrateg Götene (team) – ni har bevisat att teamwork verkligen ÄR dreamwork!

Idéer som gör det möjligt - grundskoleutmaning med årskurs 5

En utmaning där grundskoleelever får ta fram en idé eller innovation. Årets uppdragsgivare var Dafgårds, där alla elever i åk 5 på Götenes skolor fått i uppdrag att ta fram ett nytt, vegetariskt mellanmål som är snabbt och enkelt, gott och klimatsmart. Idéerna ställdes ut på UF:s hemsida och en jury med representanter för Dafgårds utsåg vinnarna:

Dafgårdspriset

Vegetarisk Sambosa, Prästgårdsskolan

Motivering: Med kreativitet i enkelheten gör detta mellanmål att vi blir spända och förväntansfulla. Det väcker vår lust att provsmaka! Det är också en genuin utmaning och ett nytänk för Kockarna på Dafgårds. Utmaningen var att presentera ett mellanmål som är enkelt, gott, nyttigt, snabbt och klimatsmart - det har verkligen Sambosa från Prästgårdsskolan lyckats med! Vi ser fram emot att ta emot eleverna och provlaga i Köket i Källby!

Övriga nominerade: Nacho Pacho, Ljungsbackenskolan och Fruktisen, Prästgårdsskolan.

Bästa presentation

Fast Burrito, Ljungsbackenskolan

Motivering: "Fantastisk bra helhet med en röd tråd som sträcker sig stolt genom hela konceptet. Presentationen är lika pigg och snabb som produkten och här hittar man även en väldigt välarbetad målgruppsanalys.

Övriga nominerade: Frutti Pancakes, Ljungsbackenskolan och Nacho Vegan Style, Lundabyn.

Bästa slogan

Veggie Boost, Lundabyn Slogan: ”För en extra kick på dagen!”

Motivering: "Vass slogan som svarar fint på produktnamnet och som ger en genomtänkt helhet. Här bemästrar man ord med en vass penna och man lyckas med konsten att väva samman copyn. Detta är något som ger en klar boost."

Övriga nominerade: Fruktplätt, Källby Gård och Skärabörgs wrap, Lundabyn

Bästa förpackning

Fruktplätt, Källby Gård

Motivering: Med en fin och tydlig design samt en helhet med en sammankopplad slogan knyter man ihop ”fruktpåsen” med vad som blir resultatet efter att man ätit den här färgsprakande mellisen.

Övriga nominerade: Halloumi cakes, Hällekis skola och Hot’n’cheese, Källby Gård.

Bästa hållbara idé

Vegetarisk Sambosa, Prästgårdsskolan

Motivering: Vinnaren av Bästa hållbara idé har med klimatsmarta råvaruval och en tydlig röd tråd lyckats presentera ett mellanmål som verkligen är hållbar ur alla aspekter. Att vinnarna också har haft mycket genomarbetade kopplingar till dom globala målen gör att sambosa från Prästgårdsskolan är vinnaren!

Övriga nominerade: Pizza pepper bun, Prästgårdsskolan och Bon Appetita, Prästgårdsskolan.

Se prisutdelningen

Här kan du titta på prisutdelningen

Läs mer om tävlingen och övriga pristagare på Ung företagsamhets hemsida

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!