Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Barn till föräldralediga vårdnadshavare som har 15-timmarsplacering i förskola och pedagogisk omsorg ombeds stanna hemma

Vi ber föräldralediga vårdnadshavare till barn med 15‑timmarsplacering i förskola eller pedagogisk omsorg att hålla sina barn hemma till och med sista april. Detta för att vår personal ska kunna bemanna våra verksamheter under rådande omständigheter och minska smittspridningen.

I dessa tider när Coronaviruset, Covid-19, är spritt i Sverige och i världen är det viktigt att vi alla hjälps åt för att minska allmän smittspridning.

Vårt uppdrag är att hålla verksamheter öppna för att samhället ska fungera så normalt som möjligt. Därför vädjar ordförande för nämnden för utbildning, kultur och fritid, Isabella Carlén samt skolchef Leif Lagergren till er vårdnadshavare som är föräldralediga och som har barn i förskolan eller pedagogisk omsorg, att hålla era barn hemma under resten av mars och hela april månad. Vädjan omfattar även allmän förskola. Detta för att kunna bemanna våra verksamheter utifrån den situation pandemin bidragit till.

Reglering av barnomsorgsavgiften för hemmavarande barn

Om du som föräldraledig vårdnadshavare väljer att hålla barnen hemma från förskolan eller pedagogisk omsorg under hela perioden, 18 mars - 30 april, kommer era fakturor att regleras. Är barnen hemma under hela perioden makulerar vi fakturan för hela mars och skickar inte ut någon faktura för april. Detta under förutsättning att vårdnadshavarna är överens.

Blankett för justering av barnomsorgsavgift

För att denna justering ska kunna genomföras behöver du som vårdnadshavare meddela kommunen att du inte kommer att nyttja din placering på följande blankett:

Blankett för justering av avgift av barnomsorg Pdf, 86.9 kB, öppnas i nytt fönster.

Blanketten ska vara inlämnad senast den 20 mars.

Blanketten skickas till:

Götene kommun
Maria Broström
Torggatan 4
533 80 Götene

eller

E-post: maria.brostrom@gotene.se

Har du inte möjlighet att skriva ut blanketten kontakta administratören i aktuellt förskoleområde.

Område nord

Gäller förskolorna Hällekis, Miklagård, Skattkistan och Västerby

Administratör Gunilla Bly
E-post: gunilla.bly@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 91

Område Syd

Gäller förskolorna Källby, Lillelunda och Ljungsbacken

Administratör Lisa Hjort
E-post: lisa.hjort@gotene.se
Telefon: 0511-38 65 40

Den här nyheten är relaterad till coronaviruset. Informationen i nyheten är baserat på det aktuella läget vid publicering och kan sluta vara aktuellt om läget förändras. Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna på www.gotene.se/coronaviruset

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!