Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

"När världen dansar på en sillnacke"- en musikalisk föreställning om 1600-talspersonen Agneta Horn- 31 oktober

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Född in i en adelsfamilj hade Agneta Horn ett mycket dramatiskt liv. Som barnbarn till Axel Oxenstierna levde hon mitt i händelsernas centrum och fick uppleva såväl den högsta lycka som den djupaste sorg. I denna föreställning får vi uppleva musik som anknyter till teman i Agnetas liv: kärlek, längtan, krig, och sorger.

Expeditionen: EvaMarie Agnelid, sång och Anders Persson, piano, framför psalmer, visor och sånger av dåtida poeter som Samuel Columbus och Lasse Lucidor med ett mer modernt tonspråk. Dessutom dyker en och annan jazzstandard upp. Författaren själv väver in texter och berättelser ur sin bok.

Karin Milles är docent i svenska och författare. Hon är forskare och lärare vid Södertörns högskola i Stockholm, och brukar föreläsa i olika sammanhang om kvinnorörelsen, språkpolitik och liknande ämnen. Bland hennes tidigare böcker märks Jag ska bli mamma, Kung Karl och kärleksgrottan och Jämställt språk. Agneta Horn – ett liv i trettioåriga krigets skugga är hennes populärhistoriska debut.

EvaMarie Agnelid är sångerska och kyrkomusiker verksam i Stockholm och har bland annat gjort CD:n Idyll med Anders Jormin och Joakim Milder.

Anders Persson är en göteborgbaserad jazzpianist och har spelat med en lång rad av Sveriges jazzelit som bland andra Georg Riedel, Jan Allan och Viktoria Tolstoy för att nämna några.

Måndag 31 oktober, klockan 19.00, Sessionssalen i Centrumhuset,
biljetter 60 kronor.

Musik på bibliotek i samarbete med MCV och ABF

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!