Lyssna

Kulturprogram

Kulturen i Götene kommun arrangerar evenemang fortlöpande under året. Här ser du vad som är inbokat just nu, men nya evenemang läggs till löpande.

  • Ut i naturen med Fritid Senior - 21 mars


    Torsdagen den 21 mars klockan 14:00-16:00 promenerar vi tillsammans i Hällekis. På lämplig plats stannar vi och äter kok-korv med bröd och dricker eftermiddagskaffe. Vi hoppas att solen skiner och att vädret är med oss. Kanske har fågelsången kommit igång? Välkommen att vandra med!
  • Filmkväll med samtal: En som älskar - lastbilschaufförens okända skatt - 25 mars


    Göran du Rées och Peo Olsson visar animerad samhällskritisk film av en amatörfilmare. Ni får denna kväll ta del av en lastbilschaufförs okända filmskatt och en amatörs betydelse för filmkonsten, samt information om hur man gör animerad film. Efteråt bjuds publiken in till samtal och fika.
  • Föredrag med arkeolog Anna Nyqvist Thorsson: Mellan kungens säte och biskopens stol - 26 mars


    Arkeolog Anna Nyqvist Thorsson visar skelettdelar i en av gravarna utanför västtornet i Husaby. Höstens undersökningar i Husaby gav ett spännande resultat! Fem individer hittades i det södra gravmonumentet framför västtornet - vem var den långe ryttaren? Unika föremål från järnålder till tidig kristen tid hittades mellan kyrkan och borgen - var Husaby en boplats för medeltidens elit? Välkommen på ett föredrag om vår hembygds historia där arkeolog Anna Nyqvist Thorsson berättar om de fynd som...
  • Filmvisning: "Stenhuggeri på Kinnekulle - 1000-årig tradition - 4 april


    Filmen "Stenhuggeri på Kinnekulle - 1000-årig tradition" är en fascinerande berättelse om utvecklingen av stenhuggerinäringen från 1000-talet till modern tid. Björn Obenius presenterar arbetet med filmen innan visningen, och efteråt berättar Eric Julihn från Råbäcks mekaniska stenhuggeri om verksamheten där idag - välkommen!
  • Barnteater: Radio Trattofon - 6 april


    En kvinna med röd mössa och stor grå mustasch och en man med svart flygmössa och stor grå mustasch står bakom en tecknad radio. Båda har färgglada blommor runt halsen. Cirkus Trattofon rattar in en halsbrytande humorföreställning på sin tecknade radio. Men radion själv är inte med på noterna. ett enkelt shownummer urartar i tekniskt haveri och kanal efter kanal ställs in med oväntade vändningar. I jakt på den rätta låten får de två figurerna snubbla sig fram i en värld av dans, ljudeffekter och tecknad rekvisita.Välkommen på nycirkusföreställning!
  • Dagbio: Ett sista race - 18 april


    Filmaffisch - Ett sista race Torsdagen den 18 april klockan 14.00 visar vi filmen "Ett sista race" som dagbio.Film och fika: 120 kronor - varmt välkommen!
  • Dagbio: Purpurfärgen - 16 maj


    Filmaffisch från Purpurfärgen Torsdagen den 16 maj klockan 14.00 visar vi filmen "Purpurfärgen" som dagbio.Film och fika: 120 kronor - varmt välkommen!

Mer information

Åsa Ullberg, kultursamordnare

Telefon: 0511-38 60 50
E-post: asa.ullberg@gotene.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!