Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Helena von Zweigbergk, Världsbokdagen på biblioteket - 26 april

Vi firar Världsbokdagen med författarbesök. Helena von Zweigbergk arbetade som journalist innan hon började skriva böcker. Hon skriver filmrecensioner i dagspressen och är aktuell i radioprogrammet "Spanarna".

Helena von Zweigbergk har skrivit fyra kriminalromaner med den kvinnliga fängelseprästen Ingrid Carlberg som huvudperson. Den första heter "Det Gud inte såg" och publicerades 2001.

Helena von Zweigbergk har lämnat deckargenren och skriver nu relationsromaner. I "Ur vulkanens mun" (2008) reser en familj till Sicilien på semester. Här skall paret reda ut sitt äktenskap som knakar rejält i fogarna och försöka hitta tillbaka till varandra. Semestern blir en mardröm och alla goda föresatser kastas omkull.

"Sånt man bara säger" (2009) handlar om Susanne, som förlorar sitt arbete och samtidigt lämnar sin man inkl bonusbarnen och flyttar till en litet torp. I torpet skall hon försöka hitta sig själv. Då får hon plötsligt ta hand om systersonen Jonas, en trulig 15-årig datanörd. För båda börjar nu den jobbiga "resan" tillbaka till livet.

Biblioteket, Götene
Måndag 26 april, kl 19.00
Entré 80 kr, biblioteket bjuder på förfriskningar.
Arrangör: Biblioteket i samarbete med Vuxenskolan.

Läs mer om Götene kommuns kulturprogram

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!