Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Nya undervisningsrum och renovering av tak på Lundabyn

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Det har varit mycket aktivitet runt Lundabyns lokaler det senaste. Många nya elever skrivs in i våra föreberedelseklasser och nya undervisningsrum behövdes för att få igång den förberedande verksamheten. Och ett akut takläckage behövde lagas.

Tre nya undervisningsrum i det gamla äldreboendet

Vi har i dagsläget omkring 70 nya elever som har börjat på Lundabyn. Det är asylsökande barn i åldrarna för förskoleklass till årskurs sex som har skrivits in i förberedelseklasser där deras kunskaper kartläggs och där fokus är på att lära dem så mycket svenska som möjligt innan de slussas in i ordinarie klasser. Läs mer om förberedelseklasserna här.

Tre undervisningsrum, Månen, Solen och Stjärnan, har ställts i ordning för förberedelseklasserna i det före detta äldreboendet intill Lundabyn. Med små medel, såsom lite extra belysning, målning och nya ljudabsorbenter på vissa ställen, kunde lokalerna bli ändamålsenliga. Möbler hämtades från Västerbyskolan och de lokaler på Vikingagatan i Götene som användes under reparationen och utbyggnaden av Liljestensskolan.

Akut takrenovering

Under den gångna veckan har även delar av taket på Lundabyn renoverats. Taket över expeditionen och arbetslagsrummen drabbades av läckage. Renoveringsarbetet fick dra igång snabbt men fick avbrytas tillfälligt under ett par dagar på grund av regn. Nu återstår dock endast att spika på nya läkt och sedan ska det nya teglet på plats och arbetet blir förhoppningsvis klart under veckan. Arbetet utförs av kommunens upphandlade entreprenörer.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar kring lokalerna på Lundabyn, kontakta:

Bengt-Åke Gindemo, rektor
Telefon: 0511-38 67 11
E-post: bengtake.gindemo@gotene.se 

eller

Gunnar Nordlie, rektor
Telefon: 0511-38 66 11
E-post: gunnar.nordlie@gotene.se

Takrenovering över expeditionen och arbetslagsrummen på grund av läckage. Klicka på bilden för att förstora. Förstora bilden

Takrenovering över expeditionen och arbetslagsrummen på grund av läckage. Klicka på bilden för att förstora.

Takrenoveringen i full gång. Klicka på bilden för att förstora. Förstora bilden

Takrenoveringen i full gång. Klicka på bilden för att förstora.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!