Lyssna

Så kan du hjälpa till med Götenes integrationsarbete

Läxhjälp. Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Läxhjälp. Klicka på bilden för att förstora.

Här finns information om hur du kan hjälpa till och engagera dig i Götenes integrationsarbete.

Familjehem

Götene kommun söker familjehem till ensamkommande flyktingbarn i olika åldrar men främst till barn i tonåren. Dessa barn har behov av en trygg och förutsägbar vardag och behöver vuxna med stora hjärtan och mycket tålamod.

Vi vill att det finns två vuxna i familjen, men det är inget absolut krav. Som vuxna ska ni vara trygga med varandra och i er miljö. Ni ska ha engagemang och utrymme att ta emot andras barn.

Om du kan erbjuda ett tryggt och stabilt hem och om du har plats i både rum och hjärta för ett barn till, så är du välkommen att ansöka om att bli familjehem.

Här kan du läsa mer om Familjehem.

Tips och råd till asylsökande och nyanlända

Det finns olika sätt att stötta våra asylsökande och nyanlända att komma in i det svenska samhället. Här har vi samlat en lista på några av de aktiviteterna.  

Hjälporganisationer och donationer

Som privatperson är det främst till olika frivilligorganisationer och föreningar man kan vända sig till för att vara ett extra stöd med din tid, kraft och kunskap.  Rädda Barnen, Röda Korset och Kyrkornas flyktingrådgivning med fler.

Skänk pengar

Det finns en mängd olika frivilligorganisationer att skänka pengar till. Du kan välja mellan att bli månadsgivare och att skänka ett engångsbelopp. På hjälporganisationernas hemsidor kan du läsa mer om hur ditt bidrag kommer till användning. Nedan listas några av alla de hjälporganisationer som finns.

Länkarna öppnas i nytt fönster.

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!