Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Vi söker familjehem och jour­familjer till ensamkommande flyktingbarn

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Klicka på bilden för att förstora.

Just nu kommer det många ensamkommande flyktingbarn och -ungdomar till Götene kommun. Vi söker därför nu familjer som kan tänka sig att ge dessa barn och ungdomar en fast punkt i tillvaron och hjälpa dem att känna sig hemma i i Sverige

Det kommer många ensamkommande flyktingbarn till Sverige just nu. Götene kommun tar emot omkring fem nya ensamkommande barn i veckan. Detta betyder att våra boenden som redan finns för ensamkommande barn och unga utökas och nya boenden kommer att öppnas. Men det börjar bli ont om plats och vi söker därför nu fler familjer som kan tänka sig att ge barn och ungdomar en fast punkt i tillvaron och hjälpa dem att känna sig hemma i i Sverige?

Är du en av dem?

Familjehem

Att vara familjehem innebär att man tar emot ett barn eller en ungdom i sitt hem under något eller några år. Familjehemmet har ansvar för ungdomens omvårdnad, fostran och ska genom vardaglig stöttning hjälpa ungdomen att på ett tryggt sätt etablera sig i samhället. Det är viktigt att man som familjehem är öppen och nyfiken för andra kulturer.

Jourfamilj

En jourfamilj är beredd att med kort varsel ta emot barn eller ungdomar för en begränsad tid. Placeringstiden är från några dagar upp till max fyra månader.

Intresserad av uppdrag som familjehem till ett ensamkommande flyktingbarn?

Här kan du läsa mer om vad det innebär att blir familjehem till ett ensamkommande flyktingbarn samt anmäla intresse för att bli familjehem eller jourfamilj.

Du är även välkomna att ta kontakt med familjehemssekreterarna för mer information. De nås via receptionen på Individ- och familjeenheten på telefonnummer 0511-38 61 04 eller 0511-38 61 10.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!