Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Toppresultat för Götenes elever i matematik

Publicerad: 4 april 2011
I rapporten Grundskola 2011 jämförs elevresultat i Sveriges kommuner och i år med extra fokus på matematikämnet. I den ranking som görs bland Sveriges alla kommuner hamnar Götene på en hedrande sjundeplats. Placeringen innebär också att eleverna i Götene uppvisar bäst matematikresultat i Västra Götalands län.

Sveriges kommuner och landsting (SKL) publicerar årligen en rapport om grundskolan där resultaten från landets alla kommuner jämförs. Rapporten Grundskola 2011 bygger på resultat från läsåret 2009/10 och har ett särskilt fokus på matematikämnet. När det gäller matematikämnet rankas Göteneelevernas resultat som det sjunde bästa i landet.

94 procent godkända i Götene

Rankingen bygger på hur stor andel av eleverna som klarar det obligatoriska nationella provet som genomförs på våren i årskurs nio. I Götene nådde 93,7 procent av alla eleverna minst godkänt på provet, en siffra som alltså visade sig vara mycket hög. Bäst i Sverige är Bjurholm i Västerbottens län där 96,9 procent av eleverna klarade provet.  

- Det goda resultatet visar att vi i Götene har både duktiga elever och lärare, säger sektorchef Olle Isaksson. Vi slår oss inte till ro med de goda resultaten utan kommer göra ytterligare satsningar på matematikämnet nästa läsår. Dels handlar det om att arbeta med tidiga insatser och dels handlar det om att stärka lärarnas pedagogiska skicklighet ytterligare.

Trea i Västra Götaland

I rapporten görs också en jämförelse av hur stor andel elever som fått betyg i samtliga ämnen när de slutar årskurs nio. I Götene är det 86,8 procent av eleverna, vilket innebär en ranking på plats 23 i landet och på plats tre i Västra Götalands län.

I rapporten finns också ett sammanvägt resultat där ekonomiska resultat vägs samman med elevresultat. Götene placerar sig då på plats 31 i Sverige, vilket innebär att Götene tillhör de 25 procent bästa kommunerna i Sverige.

Rapporten öppna jämförelser - Grundskola 2011 från SKL

Mer information

Susanna Ward Jonsson, Kommunutvecklare med inriktning pedagogisk verksamhet
Telefon: 0511-38 62 62
E-post: susanna.wardjonsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!