Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Klimatsmart mat, föreläsning på biblioteket - 13 april

Publicerad: 1 april 2011
Porträtt av leende korthårig kvinna.
Onsdag 13 april hålls en kvällsföreläsning om klimatsmart mat på biblioteket i Götene. Det är författaren Maja Söderberg som till veckan kommer ut med sin nya bok "Sju årstider i Majas kök" som gästar biblioteket. Här inspireras åhörarna att utnyttja säsongens råvaror till att laga såväl gott som hälsosamt och klimatvänligt.

Maja Söderberg har tidigare skrivit boken Majas Klimatmat och kommer nu i början av april ut med sin andra bok — Sju årstider i Majas kök. Här finns recepten som är goda, hälsosamma och som tar hänsyn till säsongen. Nu gästar hon Götene och berättar själv hur man med enkla medel kraftigt kan minska klimatpåverkan från den mat vi äter.
 
Just klimatpåverkan från maten är större än vad de flesta kanske känner till. I klass med både uppvärmning av våra hem och våra egna resor. Detta beror på att maten utgör stora volymer som ofta transporteras långa sträckor och dessutom ofta kräver en hel del energi att framställa och hantera. Med lite mer medvetenhet i vår matval går det alltså att göra stor skillnad!

Hållbar energianvändning

Kvällen anordnas av kommunens bibliotek i samarbete med folkhälsorådet och energi- och klimatrådgivningen. Det är höjdpunkten på det energi- och klimattema som pågår under vecka 15 på biblioteket. Förutom denna kvällsföreläsning kan biblioteksbesökare under veckan gå en tipspromenad på temat med chans att vinna fina bokpriser, få litteraturtips och träffa kommunens energi- och klimatrådgivare. Energimätare kommer som vanligt finnas att låna.
 
Veckan är en del i en europeisk satsning för att uppmärksamma hållbar energianvändning och presenteras därigenom bland en mängd andra aktiviteter på hemsidan www.eusew.eu.
 
Det är gratis inträde under kvällen och åhörarna bjuds på fika. Varmt välkomna!
 

Kontaktpersoner

Fredrik Hedman, Energi- och klimatrådgivare
Telefon: 0511-38 60 67
E-post: fredrik.hedman@gotene.se
 
Tove Wold-Bremer, Folkhälsoplanerare
Telefon: 0511-38 63 66
E-post: tove.wold-bremer@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!