Lyssna

Internationell konferens till biosfärområdet sommaren 2011

Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle blir värd för EuroMAB 2011. Detta står klart efter Svenska Programkommittén för MAB´s sammanträde i fredags. MAB står för "Man and the Biosphere programme".
År 2009 hölls konferensen i Poprad, Slovakien. Där erbjöd Sverige sitt värdskap för kommande EuroMAB-konferens, vilket accepterades. Sedan dess har det pågått en nationell diskussion om lämplig placering. I fredags beslutade alltså Svenska Programkommittén för MAB att förlägga EuroMAB 2011 till Vänerskärgården med
Kinnekulle med följande motivering.

Kommittén väljer att ge värdskapet till Vänerskärgården med Kinnekulle av följande skäl


Vänerskärgården är ett nytt Biosfärområde som fått mycket gott mottagande i Paris. Det omnämns som ett exempel på en ny generation av biosfärområden. Kommittén anser att Vänerskärgården visar upp ett område med en helt ny inriktning och visar därmed också bredden i den svenska satsningen.
Kommittén vill genom beslutet också bidra till att ge det nybildade biosfärområdet uppmärksamhet och draghjälp i starten.

"Detta är jättestort för oss! omkring 130-140 personer brukar delta vid dessa
sammankomster. Det kommer människor från biosfärområden, Nationella MAB-kommittéer, Unescodelegationer och så från Unescos högkvarter förståss." säger Johanna MacTaggart, koordinator för Vänerskärgården med Kinnekulle.
"Det ska bli fantastiskt roligt och vilket fint tillfälle att få visa fram Sveriges nästa biosfärområde."

Johanna, som även är nationell koordinator för Svenska MAB-programmet, ser konferensen som en stor möjlighet att stärka Sveriges roll inom MAB globalt.
Preliminära datum för konferensen är den 27 juni-1 juli 2011.

Kontaktperson:
Johanna MacTaggart
Telefon: 0501-39 31 93
E:post: johanna.mactaggart@vanerkulle.se

Relaterade sidor

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!