Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Ewa Svensson, kantor i Sils församling utsedd till Årets Eldsjäl

Publicerad: 28 september 2011
Årets Eldsjäl är en glädjespridare, alltid entusiastisk och bryr sig om alla oberoende av ålder. Hon är körledare för cirka 150 personer i åldrarna 3-70 år, där hon sprider glädje och tvekar aldrig över att ge av sig själv, sin enorma kunskap och sin tid. Hon är en fin förebild som strålar lite extra på stjärnhimlen och får andra att glänsa med henne.
I fredags kväll 23 september i samband med invigningen av Skördefest Ljus & Eld på Kinnekulle presenterades Götene kommuns första "Eldsjäl". Detta nyinstiftade pris syftar till att lyfta de entreprenörer, föreningsmänniskor, ungdoms- och idrottsledare, lärare och andra som varje dag på olika sätt gör insatser, sprider glädje och brinner för Götene, äkta eldsjälar.

Juryns motivering


Det har skickats in många bra nomineringar från allmänheten som gett juryn, bestående av representanter från Götene kommun, Mötesplats Kinnekulle och Destination Läckö Kinnekulle, ett svårt beslut, men till slut har de enats om en kandidat som kommit in av Hanna Wändal med följande motivering:

"Årets Eldsjäl är en glädjespridare, alltid entusiastisk och bryr sig om alla oberoende ålder. Hon är körledare för ca 150 personer i åldrarna 3- 70 år, där hon sprider glädje och tvekar aldrig över att ge av sig själv, sin enorma kunskap och sin tid. Hon är en fin förebild som strålar lite extra på stjärnhimlen och får andra att glänsa med henne".

Priset som årets Eldsjäl går därför till Ewa Svensson, kantor i Sils församling, som har hand om två barnkörer, två ungdomskörer och en kör med blandade åldrar varje vecka, Ewa förtjänar verkligen att bli årets Eldsjäl!
 
Juryns representant, Anna Ohlin Ek, evenemangsutvecklare på Destination Läckö-Kinnekulle, presenterade priset "Årets Eldsjäl" under Invigningskvällen av Skördefest Ljus & Eld med att utbringa ett stort grattis och en stor applåd till Ewa Svensson, Ewa som tyvärr inte kunde medverka själv representerades av Kristina Lenhult, och några övriga av hennes hängivna körmedlemmar som i hennes ställe tog emot priset som Årets Eldsjäl i Götene kommun.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!