Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Earth Hour i Götene - 27 mars

23 mars 2010
För andra året i följd deltar Götene kommun i Earth Hour. I år uppmärksammas detta bland annat genom aktiviteter på torget i Götene.
Torget kommer släckas under den aktuella timmen, klockan 20.30-21.30 lördag den 27:e mars, och det bjuds på underhållning i form av eldkonster och afrikanska trummor. Alla är välkomna!

Earth Hour är en internationell klimatmanifestation som går ut på att så många som möjligt väljer att släcka ner sin belysning under en timme. Såväl privatpersoner, företag, kommuner och andra organisationer kan delta. Götene kommun är med för andra året i följd.
 
Klockan 20.30 lördag den 27:e mars släcker de som vill delta den belysning man anser sig kunna undvara under en timme. Ett alternativ till att kura hemma i mörkret kan vara att gå till torget i Götene där vi tänder upp levande ljus, bjuder på eldkonster och ljudet från afrikanska trummor "unplugged". Det bjuds också på fika. En tipspromenad i skenet av levande ljus kan ge deltagarna fina vinster.
 
Earth Hour är framförallt en symbolhandling för att visa att det med eget beteende går att påverka sin energianvändning om man vill. Då finns det förstås en massa andra saker man kan göra också förutom att släcka lampor, men det är ändå en början.
 
För frågor och ytterligare upplysningar:
Fredrik Hedman 
Energi- och klimatrådgivare
E-post: fredrik.hedman@gotene.se
Telefon: 0511-38 60 67
                                                                                 
Projektsamordnare
Erika Vesterberg
Telefon: 0511-38 65 80

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!