Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Källby gårds fritidshem vann miljöpristävlingen

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Kommunens miljötävling är nu avgjord. Uppdraget var att bygga en funktionell, hållbar och estetiskt tilltalande möbel av återvinningsbart material. Möbeln får enbart bestå av material som finns på skolan och ska vara byggd från grunden. Det enda nya material som använts är tejp, sytråd och lim.

Fritidshemmen har tidigare under våren presenterat sina möbler och arbetet med att tillverka dessa för en jury. Juryn bestod av Annika Johansson - återvinningscentralen, Åke Fransson – Kommunfullmäktiges ordförande, Peter Skallström – konstnär och Sara Sandling – kommunekolog.

Segrade gjorde Källby gårds fritidshem med följande motivering från juryn:

Årets miljöprisvinnare får utmärkelsen för att de skapat en rakt igenom miljövänlig möbel som kan användas av alla utan begränsningar. Möbeln väcker nyfikenhet och den som använder möbeln upptäcker hela tiden något nytt att titta på.

I det vinnande fritidshemmet är det tydligt att alla varit med i tillverkningen av möbeln och satt sin personliga prägel på den.

Möbeln är miljövänlig rakt igenom, inifrån och ut. Möbeln går dessutom enkelt att fräscha upp om det behövs.  Möbeln innehåller till 99 % endast återvunnet material från skolan och fritidshemmet. Det enda nya material som använts vid tillverkningen är sytråd.

Möbeln har inga begränsningar utan vem som helst kan använda den. Möbeln kan användas av en person eller av flera personer samtidigt. Möbeln kan dessutom användas både inomhus och utomhus och är enkel att förflytta.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!