Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

En temavecka om Vänern 1-8 juni

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.Förstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Vänermuseet har tillsammans med aktörer kring Vänern initierat en Vänervecka. Vänerveckan pågår första veckan i juni årligen med start i år; 1-8 juni 2013. Syftet är att belysa Vänerfrågor utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Aktiviteter och program i Lidköping, Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle, Karlstad/Hammarö, Trollhättan/Vänersborg, Säffle/Åmål marknadsförs samlat.

Vänerveckan handlar om att öka kunskapen om Vänerns betydelse lokalt och nationellt.  Vänern, det stora vattnet, med sina stränder, rika kultur- och naturarv och unika status ligger och väntar på att upplevas för generationer framåt.  Vi har gemensamt ansvar för en hållbar utveckling. Låt Vänerveckan bli en möjlighet att bidra!

På västkusten anordnas Västerhavsveckan som är ett brett och uppskattat arrangemang som visar på vattenfrågor, hållbarhetsperspektiv med hjälp av olika verksamheter och aktiviteter. Det saknas dock fokus på Vänern och med inspiration och lärdom från Västerhavsveckan finns det goda möjligheter att Vänerveckan blir permanent. Målet är att Vänerveckan ska lyfta aktuella frågor utifrån vattnets betydelse och bli ett uppskattat inslag för både besökare och boende runt Vänern.

Program för Vänerveckan (öppnas i nytt fönster) Pdf, 784 kB, öppnas i nytt fönster..

För mer information besök www.vanern.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

eller kontakta Pernilla Schedin, museichef Vänermuseet, pernilla.schedin@lidkoping.se,
gunnar.hellerstrom@karlstad.se skärgårdsutvecklare,Karlstad kommun eller anette.stillner@lidkoping.se marknadsförare Vänermuseet

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!