Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Surfa loss på biblioteket under Get Online Week -  26-30 mars

Publicerad: 27 mars 2012
I dag finns ungefär 250 000 personer i Västra Götalandsregionen som aldrig eller sällan använder internet och e-tjänster. Tittar man på hela Sverige ligger den siffran på 1,5 miljoner. Under veckan 26—30 mars gör hela Europa gemensam sak för att få fler människor att börja surfa loss, under kampanjen Get Online Week.
Kultur i Väst och Västra Götalands bildningsförbund har organiserat aktiviteterna i vår region.— Det är viktigt att minska den digitala klyftan. Mycket samhällsinformation finns enbart på webben, och det är ofta billigare att betala räkningar eller köpa varor och tjänster på nätet, säger Sara Sivre projektledare på Kultur i Väst för Digital delaktighet i Västra Götaland.Biblioteken i Falköping, Götene, Karlsborg, Kungälv och Tidaholm är officiella partners i Get Online Week. Under veckan finns möjligheten att kunna lära sig mer om sociala medier, tidskrifter och tidningar online, lokalhistoriska bilddatabaser, få möjlighet att boka en personlig it-coach och mycket mer.— Att alla människor kan använda internet är en fråga om demokrati, rättvisa och inte minst möjligheten att leva ett gott liv, säger Marita Graad-Jansson, biträdande bildningskonsulent på Västra Götalands Bildningsförbund.

Götene kommunbibliotek kommer under veckan ha IT-café där alla frågor om IT, datorer och allt annat som hör detta till är välkomna.  

Torsdagen den 29/3 klockan 18.00-20.00.  
Anmälan på tel: 0511-386080
 
Det är även möjligt att boka en personlig IT-coach för att få svar och hjälp på sina IT-problem och funderingar.
 
Kontaktperson: Carola Fredriksson, Götene kommunbibliotek, 0511-38 60 74
 
Fakta: De deltagande kommunerna är också med i projektet Digital delaktighet i Västra Götaland. Projektet drivs av Kultur i Väst tillsammans med Västra Götalands Bildningsförbund och pågår 2012 med mål att 5 000—7 500 personer ska få ta del av nätets möjligheter genom kostnadsfria internetintroduktioner i regi av bibliotek och studieförbund i samverkan. 44 kommuner i Västra Götaland är med i projektet som är en del av den nationella kampanjen Digidel 2013. Under Get Online Week är Digidel 2013 Sveriges nationella partner.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!