Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Föredrag om att låta spelintresset visa vägen, i biblioteket - 25 mars

Publicerad: klockan

Klicka på bilden för att förstora.

Skärmdump från Ludumappen. Klicka på bilden för att förstora.

Game master, Game leader och projektledaren för Studio Ludum ger dig en inblick i spelvärlden och berättar om hur man genom spelintresset och spelkulturen hittar vägen framåt för ungdomar som inte avslutat skolan eller ännu inte hittat sin plats på arbetsmarknaden. Vi bjuder på fika. Detta är en del av de öppna föreläsningar och workshops som ingår i Digitala veckan.

Projektet Studio Ludum vill hitta nya vägar att stötta och motivera spel- och spelkulturintresserade ungdomar som av olika anledningar inte avslutat skolan eller hittat sin plats på arbetsmarknaden.

Som deltagare i projektet kan man fördjupa sig inom sitt intresse, men också lära sig att se kopplingar mellan de förmågor och erfarenheter man fått från sitt spel- och spelkulturintresse och hur dessa kan nyttjas i andra sammanhang utanför spelvärlden.

Den 25 mars kommer projektledare Katrin Dannberg, Game leader Johannes Barsch och Game master Jimmy Andersson från projektet att berätta mer om verksamheten. Du har också möjlighet att få en inblick i spelvärlden i samband med föredraget: Datorspel som kultur - större än både film och musik.

Tid och plats

25 mars

Klockan 16.00-16.30: "Den positiva kraften i spelintresset"

Klockan 16.30-17.00: "Datorspel som kultur - större än både film och musik"

I biblioteket i Centrumhuset. Fri entré.

Om projektet Studio Ludum

Studio Ludum är ett tre årigt innovationsprojekt där Högskolan i Skövde samverkar med bland annat Götene kommun.

Det finns två sätt för deltagare att vara med i Studio Ludum och båda är lika betydelsefulla: deltagare kan besöka projektets lokaler i Götene eller delta via den digitala applikationen – Ludum-appen.

Projektet utvecklar själva den digitala applikationen. Arbete med appen började i slutet av 2018 och kommer att fortgå under hela projekttiden. En viktig del i utvecklingsarbetet är att deltagarna själva kommer att kunna påverka arbetet med egna idéer och synpunkter.

Projekt Studio Ludum medfinansieras av Europeiska unionen/Europeiska socialfonden. I projektet samverkar Högskolan i Skövde med Skaraborgs kommunalförbund och kommunerna i Gullspång, Götene, Hjo, Skövde och Töreboda.

Läs mer om projektet på www.his.se/studio-ludum (nytt fönster)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Program för Digitala veckan

Se hela programmet för Digitala veckan.

Vad är Digitala veckan?

Digitala veckan (All digital Week) är en europeisk kampanjvecka där organisationer runt om i Europa som arbetar för ökad digital delaktighet deltar.

Götene kommun inviger sitt Digidelcenter i samband med den Digitala veckan, där du kan få stöd och hjälp i digitala tjänster och teknik. Digidelcenter i Götene är en del av biblioteket och medborgarkontorets verksamhet.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!