Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Föredrag med Christer Westerdahl lördag 13 april klockan 10.30 i biblioteket

Christer Westerdahl

Publicerad: klockan

Välkommen till biblioteket för att lyssna på en föreläsning med Christer Westerdahl där han sammanfattar sin bok Att färdas i gamla tider. Lördagen den 13 april klockan 10.30. Biljetter 50 kronor. Begränsat antal platser.

Författaren, som är bosatt i Götene, sammanfattar innehållet i sin bok Att färdas i gamla tider. Äldre tiders resande som kunskapsfält (2018). Detta är en bok med ett unikt innehåll. Det finns ett stort intresse för gamla vägar och stigar i Sverige, inte minst med tanke på pilgrimers resvägar under medeltiden. Men hur har landskapet upplevts både på land, på vattendrag och vid kusten i äldre tid?

En historik över utbyggnaden av allmänna vägar inleder. Men den viktigaste nya koncentrationen kommer kring lite uppmärksammade frågor om hur man kan föreställa sig att man kan ha tänkt över eden, passagerna eller genvägarna över land mellan vattnen, både i stor skala och liten, om offerkasten längs vägarna för att skydda sig mot död och gengångare, och om hur och varför ortnamn kan ha fungerat under färd.

 

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!