Lyssna

Publicerad klockan .

Biståndshandläggare Elisabet Nord får utmärkelsen Årets förebild 2022

Fanfarer och fyrverkerier för Elisabet Nord som har fått den interna utmärkelsen Årets förebild 2022 i Götene kommun. Hon är som en stabil klippa som alltid står intill den enskilde som behöver stöd och hjälp. Hon kämpar och slåss för rätten att bli sedd och hörd för den man är, för att de behov man har ska bli uppmärksammande på rätt sätt.

Elisabet Nord håller i diplom och blombukett. Bakom henne står en whiteboard med texten "Årets mervärdesskapare" med hängande ballong och serpentiner.

En överraskad Elisabet Nord då hon just fått reda på att hon har fått utmärkelsen Årets förebild 2022.

Vi har glädjen att meddela att biståndshandläggare Elisabet Nord har fått utmärkelsen Årets förebild 2022!

Det var torsdagen den 26 januari som kommundirektören och kommunalrådet överraskade Elisabet när hon tillsammans med de andra utvalda för utmärkelse blev lurad till ett påhittat möte. Hon trodde att hon skulle på ett möte om datorprogrammet Time Care. När hon gick in genom dörren fick hon sedan en oväntad överraskning.

Video från uppvaktandet

I videon nedan kan du se hur uppvaktandet gick till och Elisabets förvånade och överraskade reaktion.

Stort grattis till dig Elisabet! Du är väl värd denna utmärkelse.

Nomineringen

Våra medarbetare har fått skicka in nomineringar av sina kollegor i kategorierna Årets bemötande, Årets ledarskap, Årets förebild och Årets verksamhetsutvecklare. Sedan har en arbetsgrupp valt ut en vinnare utifrån nomineringstexten. Så här löd den nomineringstext vi fick in om Elisabet:

I sitt arbete som biståndshandläggare för våra gamla i kommunen utstrålar Elisabet alltid trygghet och lugn. Hon är som en stabil klippa som alltid står intill den enskilde som behöver stöd och hjälp. Hon kämpar och slåss för rätten att bli sedd och hörd för den man är, för att de behov man har ska bli uppmärksammande på rätt sätt.

Hon är ovärderlig som kollega och inte minst för Götene kommun. En bild på Elisabet borde egentligen sitta på vårt lilla kort där det står att Götene kommun jobbar med brukaren i fokus, för det är det hon gör. Helhjärtat, varje dag!"

Fler utmärkelser inom Årets mervärdesskapare 2022

Fem medarbetare inom Götene kommun fick utmärkelser inom Årets mervärdesskapare 2022, inom kategorierna:

Vad är Årets mervärdesskapare?

Götene kommun har mycket bra som framkommer i mätningar och enkäter. Det är vi stolta över! Men vi har också mycket bra som inte syns eller framkommer alls. Vi har fantastiska verksamheter, goda ledare och fina medarbetare som varje dag gör skillnad.

Genom att införa en utnämning till ”Årets mervärdesskapare” vill vi synliggöra dessa.

Syftet med Årets mervärdesskapare är att lyfta fram det fina som görs i vardagen, sprida goda exempel till varandra och bekräfta de som gör det lilla extra. Därför bad vi medarbetarna att nominera den eller de i deras arbetsnärhet som är värd att uppmärksammas för hur de förgyller vardagen för kommuninvånarna eller verksamheten, som har ett alldeles särskilt härligt bemötande eller som får andra att tycka att det är kul att gå till jobbet och kommuninvånarna att trivas i kommunens verksamheter.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!