Gammal nyhet

Den här nyheten publicerades 01 mars 2016 och är kanske inte aktuell längre.

Skolverksamheten för nyanlända är igång i Lundsbrunn

Publicerad: 01 mars 2016 klockan 15.49

Skolverksamheten har startat med förberedelseklasser för de asylsökande eleverna i förskoleklass till årskurs 6. Verksamheten är i full gång i Lundsbrunn.

Även under sportlovet var verksamheten i Lundsbrunn igång för de asylsökande eleverna mellan klockan 9.00-12.00 på vardagarna.

Under vecka 8 har Västerbyskolan ställts i ordning för att användas för skolverksamhet för nyanlända. Detta för att lokalerna i Lundsbrunn inte räcker till. Dessa lokaler är tänkta att användas för förberedelseklasser.

Förberedelseklassen är till för att förbereda eleverna på ett bra sätt inför placering i ordinarie skolklasser och eleverna kommer fördelas på skolor i Götene kommun. Skolskjuts kommer att finnas för eleverna för att de ska kunna ta sig till och från skolan.

I dagsläget finns det två lärare och fem studiehandledare klara för undervisning i Västerbyskolan. Ytterligare en lärare kommer att anställas. Tänkt start för skolverksamheten här är vecka 9 och efter två till tre veckor ska alla elever som ansökt om skolgång vara inskrivna. Antal elever beräknas till cirka 40 stycken.

Sidansvarig: Ulla Knutsson, senast ändrad 02 mars 2016