Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Skolverksamheten för nyanlända är igång i Lundsbrunn

Publicerad: klockan

Skolverksamheten har startat med förberedelseklasser för de asylsökande eleverna i förskoleklass till årskurs 6. Verksamheten är i full gång i Lundsbrunn.

Även under sportlovet var verksamheten i Lundsbrunn igång för de asylsökande eleverna mellan klockan 9.00-12.00 på vardagarna.

Under vecka 8 har Västerbyskolan ställts i ordning för att användas för skolverksamhet för nyanlända. Detta för att lokalerna i Lundsbrunn inte räcker till. Dessa lokaler är tänkta att användas för förberedelseklasser.

Förberedelseklassen är till för att förbereda eleverna på ett bra sätt inför placering i ordinarie skolklasser och eleverna kommer fördelas på skolor i Götene kommun. Skolskjuts kommer att finnas för eleverna för att de ska kunna ta sig till och från skolan.

I dagsläget finns det två lärare och fem studiehandledare klara för undervisning i Västerbyskolan. Ytterligare en lärare kommer att anställas. Tänkt start för skolverksamheten här är vecka 9 och efter två till tre veckor ska alla elever som ansökt om skolgång vara inskrivna. Antal elever beräknas till cirka 40 stycken.

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!