Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kort fakta om integration - Vecka 8

Publicerad: klockan

Med jämna mellanrum publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta kopplad till integration. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar de ytterliggare. Denna veckan berättar vi om Support Group Götene.

Visste du att.…?

…Support Group är ett koncept som stärker asylsökande och nyanlända genom självorganisering. Då de får möjligheten att gemensamt arbeta med de frågor som de själva anser viktigt för deras integrering.

Support Group startades för första gången på Restad Gård i Vänersborg av en asylsökande på boendet, på grund av att många asylsökande kände att de saknade möjligheten att påverka sin tid på asylboendet. Under 2016 fick Götene kommun höra om deras arbete och åka då till Vänersborg för att träffa Support Group och för att ta konceptet hem till Götene.

…Support Group fanns redan i Götene under tiden asylboendena var öppna. Där de bland annat anordna svenskkurser och organiserade sig i olika arbetsgrupper. Allt de gjorde kretsade runt att skapa en meningsfull asyltid.

Support Group gjorde även kompetensinventeringar på boendena för att ta reda på vilka erfarenheter och kunskaper som fanns på plats.

…Support Group lades ner när asylboendena lades ner, men sedan sommaren 2017 har Support Group startats upp igen i Götene.

Sedan dess har de anordnat cykelkurser, simkurser, svenskkurser och körkortteorikurser. Vilket är aktiviteter som de själva anser viktiga för att skapa ett nytt liv i Götene. Support Group Götene arbetar ständigt för att skapa aktiviteter som de själva saknar och kan hjälpa de att integreras i samhället.

…Support Group förenar nya och etablerade Götenebor. Våra nya Götenebor får genom Support Group möjligheten att träffa nya vänner och öva på svenska språket vilket är väsentligt för att integreras.


Vill du veta mer om integrationsarbetet?

Kontakta

Ulla Knutsson, Integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!