Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Kort fakta om integration - vecka 51

Publicerad: klockan

Invigning av Mötesplats GöteneFörstora bilden

Klicka på bilden för att förstora.

Med jämna mellanrum publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta kopplad till integration. Här samlar vi alla punkterna. Denna veckan sammanfattar vi några av årets händelser kopplade till integration.

Visste du att...?

...2017 har varit ett händelserikt år för integrationsarbetet i Götene Kommun


...Läxhjälpen ​After School Club startades i våras

After School Club är ett läxhjälpskoncept som arrangeras i bibliotekets lokaler varje tisdag. Tillsammans med Vuxenskolan samlas volontärer för att hjälpa de som läser svenska med sina studier. Där övar de bland annat på uttal, läsförståelse och diskuterar samhällsfrågor.

...Den 1 Juni var det invigning för projekt Mötesplats Götene

Projekt Mötesplats Götene initerades för att utöka medborgarkontorets befintliga service riktad till nyanlända. Genom att öppna de redan befintliga mötesplatser går det att skapa ett mer inkluderade samhälle för nya Götenebor.

...Cirka 20 språkvänspar blev ihop matchade

Genom projektet Språkvän - Fikarasten har cirka 20 stycken etablerade Götenebor blivit matchade med nya Götenebor. Genom att träffas över en kopp kaffe får nya Götenebor möjligheten att öva på språket och etablera kontakter i arbetslivet.

...Medborgarkontoret fick en arabisktalande samhällsvägledare/kulturtolk

Tack vare projekt Mötesplats Götene har medborgarkontoret sedan 1 juni haft en samhällsvägledare och kulturtolk som är flerspråkig.

...Kurser hölls i

  • Simning
  • Träning
  • Körkortsteori
  • Cykling
  • Svenska
  • CV och personligt brev
  • Hälsoinformation

...En Match-making arrangerades tillsammans med Arbetsförmedlingen och Näringslivsföreningen

Den 20 september arrangerades en match-making i Centrumhuset där ett 20-tal företag samlades för att träffa arbetsökande. Kontakter skapades, CV lämnades ut och många nya Götenebor fick kännedom om vad om krävs för att arbeta i vissa branscher.

...Support Group Götene startades upp igen

Support Group startades för första gången i Götene under tiden på asylboendena i Lundsbrunn och Brännebrona. Tillsammans självorganiserade de asylsökande sig för att på olika sätt skapa en meningsfullt tillvaro.

Nu har en grupp nya Götenebor startat upp Support Group igen. Med stöttning från kommunen och volontärer lyfter nya Götenebor behov och önskemål från sina egna språkgrupper. Detta arbetsätt stärker deras känsla av egenbestämmande vilket de kan dra nytta av i arbetslivet.

...En gemensam aktivitetsbank lanserades på kommunen hemsida

För att nya Götenebor enkelt ska kunna ta del av aktiviteter och evenemang som sker runtom i kommunen har en gemesam aktivitetbank skapats. Där föreningar, organisationer och arrangörer kan tipsa om sina egna aktivieter.

Vill du veta mer?

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!