Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Korta fakta om integration - vecka 9

Publicerad: klockan

Två gånger i månaden publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här gången handlar det om läxläsning.

Visste du att ...?

... på tisdagar klockan 16.00–18.00 kan du som läser svenska få hjälp med språkutvecklingen på biblioteket i Götene. Vi kallar mötesplatsen för After School Club. Alla oavsett nivå på utbildning är välkomna, både barn och vuxna.

Antingen du läser svenska på egen hand, går i skolan eller behöver hjälp med att tyda nånting som kommit med posten är du välkommen med din fråga. Läs mer om After school club här.

... Vuxenskolan står som samordnare för handledarna och vill du som svensk vara med och hjälpa till så är du välkommen med en intresseanmälan.

Du kan också tipsa någon du känner om att verksamheten finns. Vi vill att många ska lära sig svenska och att få svar på sina frågor och därför är det bra att så många som möjligt känner till möjligheten.

... insatserna ska schemaläggas utifrån hur många tillfällen du som frivillig kan ställa upp.

Vi behöver många som ställer upp så det inte blir för bundet. Om du bara kan vara med nån gång ibland är det lika välkommet.

... bibliotekspersonalen tipsar om lättlästa böcker och filmer som kan underlätta svenskinlärningen.

Det är viktigt att även höra svenska så att se på svensk film tillsammans är en bra sysselsättning om man inte har någon svensk att prata med hemma.

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!