Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Korta fakta om integration - vecka 7

Publicerad: klockan

Två gånger i månaden publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här gången handlar det om att korta tiden från asylsökande till egen försörjning.

Visste du att ...?

... Götene fortfarande har cirka 150 asylsökande kvar i kommunen trots att både Lundsbrunns Kurort och Brännebrona Gästis har stängt?

De flesta är så kallade ”ebos” vilket betyder att de har skaffat sig eget boende här (egen bosättning) medans de väntar på svar från Migrationsverket. Det finns också ensamkommande barn kvar i kommunen som fortfarande är asylsökande.

... 145 personer som har fått uppehållstillstånd och bor i Götene kommun är nu inskrivna i etableringen, läser SFI och har en plan för sin etablering i svenska samhället. Dessutom kommer ytterligare några med uppehållstillstånd till kommunen under året, de finns nu på någon asylförläggning och väntar på kommunplats.

Etableringen pågår i två år och då läser man SFI och har en plan för sin framtid. Den kan innehålla studier och praktik för att komma ut på arbetsmarknaden.

... integrationsarbetet är som förut inriktat på att korta tiden från asylsökande till egen försörjning genom olika insatser som riktar sig till många på samma gång.

Vi kommer att presentera insatserna när de är klara att starta upp.

... exempel på insatser som ska startas är mötesplatser för att få kontakter med svenskar som kan berätta om arbetslivet, vara språkstöd och hjälpa till med samhällsinformation på olika sätt.

Om du är intresserad av att hjälpa till så tar vi gärna emot anmälningar. Det kommer att behövas många volontärer till olika insatser.

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!