Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Korta fakta om integration - vecka 42

Publicerad: klockan

Varje vecka publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här veckan handlar det om stängningen av asylboendena i kommunen.

Visste du att?

...asylförläggningarna i Lundsbrunn och Brännebrona ska stängas eftersom Migrationsverket har för många lediga platser i sina boenden. Alla som bor på Lundsbrunns Kurort får information om när och var de ska flytta mellan den 17 oktober till den 4 november.

Migrationsverket prioriterar boenden med självhushållning och i takt med att boenden finns meddelas familjerna som ska flyttas.

...de som bor på Brännebrona asylförläggning får information om sin flytt mellan den 7 till den 18 november. Det finns 70 asylsökande som bor i eget boende i Götene Kommun. De berörs inte av flytten.

Flest platser finns norrut i mellersta och norra Sverige. Där finns sammanlagt 5000 lediga platser.

...Migrationsverket har en prioriteringsordning. Om det är möjligt ska barnen få gå kvar i skolan terminen ut. De personer som är under utredning hos Migrationsverket, har praktik eller arbetar tar man också hänsyn till.

I största möjliga mån placeras människor i närområdet eller i regionen.

...det finns 140 personer som bor på asylboende i Götene Kommun som har fått uppehållstillstånd. De väntar på en kommunplacering. Götene Kommun ska ta emot 38 personer med uppehållstillstånd nästa år.

I region väst är det 25 % av de boende på ett asylboende som har uppehållstillstånd, det betyder ca 2 600 personer. De väntar på en kommunplacering.

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!