Gammal nyhet

Den här nyheten publicerades 21 oktober 2016 och är kanske inte aktuell längre.

Korta fakta om integration - vecka 42

Publicerad: 21 oktober 2016 klockan 10.29

Varje vecka publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här veckan handlar det om stängningen av asylboendena i kommunen.

Visste du att?

...asylförläggningarna i Lundsbrunn och Brännebrona ska stängas eftersom Migrationsverket har för många lediga platser i sina boenden. Alla som bor på Lundsbrunns Kurort får information om när och var de ska flytta mellan den 17 oktober till den 4 november.

Migrationsverket prioriterar boenden med självhushållning och i takt med att boenden finns meddelas familjerna som ska flyttas.

...de som bor på Brännebrona asylförläggning får information om sin flytt mellan den 7 till den 18 november. Det finns 70 asylsökande som bor i eget boende i Götene Kommun. De berörs inte av flytten.

Flest platser finns norrut i mellersta och norra Sverige. Där finns sammanlagt 5000 lediga platser.

...Migrationsverket har en prioriteringsordning. Om det är möjligt ska barnen få gå kvar i skolan terminen ut. De personer som är under utredning hos Migrationsverket, har praktik eller arbetar tar man också hänsyn till.

I största möjliga mån placeras människor i närområdet eller i regionen.

...det finns 140 personer som bor på asylboende i Götene Kommun som har fått uppehållstillstånd. De väntar på en kommunplacering. Götene Kommun ska ta emot 38 personer med uppehållstillstånd nästa år.

I region väst är det 25 % av de boende på ett asylboende som har uppehållstillstånd, det betyder ca 2 600 personer. De väntar på en kommunplacering.

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Sidansvarig: Ulla Knutsson, senast ändrad 21 oktober 2016