Lyssna

Gammal nyhet
Den här nyheten publicerades och är kanske inte aktuell längre.

Publicerad klockan .

Korta fakta om integration - vecka 12

Publicerad: klockan

Varje vecka publicerar vi Integrationsrutan i Götene tidning där vi listar korta fakta. Här samlar vi alla punkterna och utvecklar dem lite. Den här veckan har vi tema runt modell Restad Gård.

Visste du att:

Kommunen, Migrationsverket och ägarna av asylboendena ska samverka genom en ny modell som kommer från asylboendet Restad Gård. Den innebär att de asylsökande ska aktivera sig själva för en meningsfull vardag under tiden de väntar på besked från Migrationsverket.

Restad gård är Sveriges största asylboende med cirka 1500 flyktingar. Konceptet startades av en flykting som nu är anställd av Rädda Barnen.

Idén bygger på asylsökandes egen kompetens och drivkraft.

Många flyktingar har långa utbildningar och behöver inte någon barnvaktning, däremot behöver de stöd och uppmuntran från oss som redan är etablerade. Vi kan visa vägen ut i samhället och stötta de behov som kommer upp.

Just nu gör de asylsökande kompetenskartläggning på asylboendena i Brännebrona och Lundsbrunn.

Kompetenskartläggningen görs av asylsökande själva. Vi ser med spänning fram mot att se vilka kompetenser alla dessa personer har.

I nästa steg ska de asylsökande beskriva vad de vill sysselsätta sig med under asyltiden. Vi som finns som support kommer sedan hjälpa de asylsökande att själva starta aktiviteterna.

Den 12 april kommer alla föreningar och frivilliga bli inbjudna till stormöte för att organisera den support som asylsökande behöver för sina aktiviteter.

Kontakt

Ulla Knutsson, integrationsstrateg
Telefon: 0511-38 60 22
E-post: ulla.knutsson@gotene.se

Var det här informationen du sökte?


För att vi ska kunna hjälpa dig hitta rätt behöver vi kunna kontakta dig.
Hur vill du bli kontaktad?


Tack för att du hjälper oss!